• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
Mega - специалист
Вижте какво ми изпрати приятел днес.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 0HMAAJkWSA#

... и това е много добро.

http://www.youtube.com/watch?v=F2lmY8GITuQ
velsi - Почетен майстор
Не е лошо, ама малко опасничко ми се вижда. Ако се скъса тази лента, а те се късат понякога доколкото знам... :?
NeoBoss - специалист
а това пък другото много фира дава , изрежеш 2 дъски и една хвърлиш за талаж.
a_nikolov - специалист
Че това не е от вчера. Husqvarna имат такъв модел сигурно от преди 15 години. Спомням си, че съм работил на такъв. Предимството е, че още на терен можеш да разкроиш грубо цял ствол 4 метра. Цялата конструкция се разглобява и се събира в малък камион. Оригиналните имат и предпазители по пътя на лентата както си му е реда. Спомням си, че съм виждал и правени модели с електро двигател понеже самите машини са компактни и изискват по-малко място.
Иначе големите гатери са по 10 метра. Ствол 4 метра на количка върху релси минава покрай или през банзика. Докато тук е обратното - банзика минава на релси през дървото.
VLADO66 - майстор
За да не се чуди някой-"банзик" всъщност е банциг :wink: :-D
a_nikolov - специалист
Благодаря колега VLADO66. Бях забравил да вкарам думата в кавички! Иначе тук по нашенски си е правилно :-D
caffe_88 - специалист
опасно мисе вижда иначе точно работи
sabi69 - специалист
Имам такава самоделка от автомобилни колела ,правил съм го от подръчни материали -- избичил съм над 10-15 кубика материал,само дето релсата ми е 3 метра и мога да избича не повече от 160-170 см.труп.Иначе за точност-мога да кажа ,че има отклонение около 1 мм. - все се каня да го снимам , дори клипче да пусна как биче. Наистина гатера е много опасен,направил съм му всички видове предпазители и пак ме е страх да минавам пред него когато работи - защото когато се скъса лентата така изтрещява,че направо подскача човек.
profesionalist_wood - майстор
LOGOSOL са пионери, те дори със своите профилни ножчета на абрихтите пенсионираха фрезерите за оберфрези...ура няма да плащаме 300 лв за фрезер.Само точиш ножа слагаш го на абрихта и получаваш перфектни челни дъски със профилчета :roll:
Майсторягата - помощник
sabi69 написа:
Имам такава самоделка от автомобилни колела ,правил съм го от подръчни материали -- избичил съм над 10-15 кубика материал,само дето релсата ми е 3 метра и мога да избича не повече от 160-170 см.труп.Иначе за точност-мога да кажа ,че има отклонение около 1 мм. - все се каня да го снимам , дори клипче да пусна как биче. Наистина гатера е много опасен,направил съм му всички видове предпазители и пак ме е страх да минавам пред него когато работи - защото когато се скъса лентата така изтрещява,че направо подскача човек.

Колега , направи снимки , интересно е как си го измайсторил ! :)
  • 1
  • 2

Тема "Една интересна идея от нет-а ;)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: