Всичко за дърводелството
$64EN - специалист
Ето един 4 крилен гардероб с надстройка, който сглобих. Трябваше да бъде с точни размери, отговарящи на бъдещото му местоположение в един коридор.

Изображение

Това са всички обработени елементи, преди сглабяне.

Изображение

Гардеробът се състои от 4 отделни модула, съединени помежду си със свързващи метални винтове.

ИзображениеИзображениеИзображение

Особеното в този гардероб, е че в него трябва да се разположи пералня.
Всички видими плоскости са поръчани в блок, за да може дървесния фладер да бъде непрекъснат и да не се различава.

Изображение

Всеки 2 плоскости са събрани посредством 3 Минификса и 6 дибли.

ИзображениеИзображение

Гърбовете са закрепени с винтове и шайби за гръб, а не с пирони.

ИзображениеИзображение

Всички рафтове са с възможност за регулиране във височина, благодарение на система наречена "32". Това представлява редица от глухи отвори с диаметър 5мм през 32мм. Също тъка имах и възможността да измисля и изработя вградено диодно осветлени, което да се включва и изключва автоматично при отваряне и затваряне на вратите (подобно на хладилник). За целта използвах лента от серията 5050 топло бяла светлина с 60 диода на метър. Целият обков по гардероба е на немската фирма HETTICH. Пантите са с плавно затваряне. Водачите за чекмеджетата са с пълно изтегляне и плавно затваряне и товароносимост 25кг. Допълнително към тях е монтиран и висок рейлинг плюс полупрозрачна преграда между царгата и рейлинга. Чекмеджето над пералнята е снабдено с допълнителни рейлинги за разпределяне на вътрешното му пространство, за стабилност на препаратите, предназначени да бъдат в него.
Идейният проект.

Изображение

Работният проект.

Изображение

Разположение на избраните дръжки.

Изображение

Изображение

Размери за рафтоносачи.

Изображение

Сметки за чекмеджетата.

Изображение

Размери и разположение на огледалата.

Изображение

Ето го и готов:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Цокълния профил, който предпазва плоскостите.

ИзображениеИзображение

Изображение

Накрая всички отвори от системата 32 са затапени с декоративни капачета.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Всички снимки от етапите на изработката, може да се видят тук.

Ето и едно кратко видео.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ab7GvHBrab8[/youtube]
Последна промяна от $64EN на пон юли 15, 2013 7:27 pm, променено общо 1 път.
EDI - майстор
Браво, страхотно както винаг :partyman: и.Най ме кефи броя на сглобките с дюбели и минификсове - гъсто и стабилно и броя на пантите на големите крила.Най-обичам да видя мебели, на които сглобките са здрави.
naB4o - специалист
Много добре се е получило. Направено е като за себе си, дето се вика. Здраво, корави и почти вечно! Единственото, което може да се прецака е някоя връзка при пералнята и тогава всичко става на мармалад, така че едно наум. И другото което ми направи впечатление, аз бих оправил коридора преди сглобката на гардероба, шпакловки, бои и т.н.
Делян - специалист
Браво, маняшки гардероб, с качествени механизми. Моите финанси за съжаление свършиха и трябваше да мина на полски :lol:
miliad - майстор
Браво. Работа, като по учебник.
Тани - модератор
Браво! Поздравявам те! Добър замисъл с последващо перфектно изпълнение! Благодаря ти и за търпението да опишеш всичко тук и че сподели с нас. Нека сега някой каже, че рекламата е забранена във форума! Всеки който споделя работата и идеите си и е готов да отговаря на въпроси е добре дошъл! Това не може да се сравни с обява :
"Сглобявам мебели - телефон ****"
mitron - специалист
Здравей и на мен ми харесва гардероба браво колко пари са ти материалите(обков и ПДЧ)
$64EN - специалист
EDI написа:
Браво, страхотно както винаг :partyman: и.Най ме кефи броя на сглобките с дюбели и минификсове - гъсто и стабилно и броя на пантите на големите крила.Най-обичам да видя мебели, на които сглобките са здрави.
Благодаря Еди :) Според мен е задължително за такава дълбочина на мебел да са 3 броя минификс и дибли. Пантите са много на брой, понеже огледалото тежи горе долу колкото вратата от ПДЧ и реших да се застраховам :roll:
naB4o написа:
Много добре се е получило. Направено е като за себе си, дето се вика. Здраво, корави и почти вечно! Единственото, което може да се прецака е някоя връзка при пералнята и тогава всичко става на мармалад, така че едно наум. И другото което ми направи впечатление, аз бих оправил коридора преди сглобката на гардероба, шпакловки, бои и т.н.
Благодаря :)
Риска с пералнята винаги си го има, без значение къде ще бъде тя. Но ако се монтира добре риска се почти се елиминира.
И аз съм съгласен за предварителното оправяне на интериора, но това не зависи от мен :)
Делян написа:
Браво, маняшки гардероб, с качествени механизми. Моите финанси за съжаление свършиха и трябваше да мина на полски :lol:
Механизмите наистина са си солидна сума, но все пак не всеки ден си правиш мебел :) А разликата в работата на механизмите с плавно прибиране/ затваряне и пълно изтегляне е осезаема спрямо стандартните водачи и панти.
miliad написа:
Браво. Работа, като по учебник.
Тани написа:
Браво! Поздравявам те! Добър замисъл с последващо перфектно изпълнение! Благодаря ти и за търпението да опишеш всичко тук и че сподели с нас. Нека сега някой каже, че рекламата е забранена във форума! Всеки който споделя работата и идеите си и е готов да отговаря на въпроси е добре дошъл! Това не може да се сравни с обява :
"Сглобявам мебели - телефон ****"
Благодаря Тани :)

Оставам на разположение за всякакви въпроси.
mitron написа:
Здравей и на мен ми харесва гардероба браво колко пари са ти материалите(обков и ПДЧ)
Благодаря, изпратил съм ти на лично списък с всички купувани м-ли.
dimitar.z - специалист
А осветлението как е реализирано?
$64EN - специалист
dimitar.z написа:
А осветлението как е реализирано?
Съжалявам, но не успях да разбера запитването 8-[
Пуснал съм и снимки от етапите на изработка и там се вижда кое как е направено.
Както се казва една снимка е повече и от 1000 думи :idea:

Тема "Гардероб с осветление." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: