• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
Здравейте! Моля за съвет какво да правя с един шкаф! Купен е преди месец. Понеже го сглобявах сама, не се получи стабилно. Отделно, понеже е естествен масив, нанесох лак на чисто, но не харесах цвета и го махах с един препарат, от което останаха нишки гел. Шкафът беше на промоция в голяма разпродажба и не ми е жал да се откажа от него, ама на боклука ли да го сваля? Някой дърводелец би могъл да си поиграе да го изшкури и заздрави, ама аз сама не мога... не мога и купувач да му търся - няма представителен вид... Изобщо, омазана работа #-o а искам вече да решавам въпроса и да се нанасям в стаята...
Последна промяна от knikolova на чет авг 01, 2013 10:37 pm, променено общо 1 път.
shotik - майстор
Като първа тема се вижда че имаш нужда от съвет,ама как да ти помогне човек,като не си писала от къде си ?
Тани - модератор
Ясно е, че дърводелството не ти се отдава, но предполагам ще се справиш с предизвикателството да измислиш по-подходящо заглавие, описващо проблема ти, защото това нарушава правилата.
Относно шкафа, ако ми го донесеш, ще ти свърша работа :wink:
Така, от София съм. Нямам капацитета да го нося тоя шкаф никъде. За първи път имам разправии от този род и не съм запозната дали има фирми, които извозват ползвани мебели, подобно на електроуредите, или пък дърводелец, който да работи на място...
tysonlkr - специалист
knikolova написа:
Здравейте! Моля за съвет какво да правя с един шкаф! .......
Съветът ми е да си го оправиш и да си го ползваш със здраве :wink:

Проблемът със стабилността на шкафа може да е от най различно естество. Възможности много ето за които се сещам :arrow: Неправилно сглобяване, липсващи елементи, неправилно монтирани сглобки. Използва ли лепило при сглобяването? То би заздравило конструкцията.

Относно боядисването ти сама си си отговорила :arrow: шкурене му е майката и последващо лакиране.

Ако мислиш че не можеш да се справиш има и друг вариант - гориво за камината през зимата. И друг път да си знаеш да си купуваш сглобени готови неща :-D
Тани - модератор
Няколко снимки биха ни помогнали доста :wink: !
ето снимка на моя Франкенщайн :)
Там, където има метални сглобки, всичко е наред. Проблемът е, че горния плот се поставя изцяло на рапидки с няколко капки лепило (едно бяло), но това не държи никак, и сега не мога да го преместя, защото като го повдигна, се измъква :(

Прикачен файл

Photo-0101.jpg
VLADO66 - майстор
Махаш горните чекмеджета и отдолу хващаш плота с някакви такива планки http://www.metamix.bg/drv1_frameset.htm има ги в всяка железария.Трябва да съобразиш дължината на винтовете с дебелината на плота и страниците.
Тани - модератор
Би ли снимала и "рапидките" , че ми се струва, че говориш за дибли :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Дайте съвет какво може да се направи с един шкаф" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: