Всичко за дърводелството
erolchy - специалист
Здравейте! Имам едни плоскости от гетинакс с дебелина 12мм и ми трябва да изрежа няколко детайла и си търся съфорумник който може да ми услужи с ръчен цирколяр. Молбата ми е валидна за София тъй като в момента там съм отседнал. Предлагам и заплащане в замяната на използването на цирколяра, но не разполагам с големи възможности.
Благодаря!
ZEDYCUS - майстор
Който ти го заеме, после ама мноого ще те пс...ва. :lol: Ще разкажеш играта на зъбите още на първите 10 см.
Тоз материал го режи по добре на банциг с лента за метал или със зеге, но с по едро ножче за метал. :partyman:
erolchy - специалист
Благодаря за съвета, но не знам дали знаете гетинакса е пресована хартия със смола който наподобява едни други плоскости от пресована хартия, но за жалост не помня името на материала. Та рязал съм и преди, единственото нещо което се иска е средни обороти и малко подаване. Общо взето режи се лесно.
ZEDYCUS - майстор
erolchy написа:
Благодаря за съвета, но не знам дали знаете гетинакса е пресована хартия със смола който наподобява едни други плоскости от пресована хартия, но за жалост не помня името на материала. Та рязал съм и преди, единственото нещо което се иска е средни обороти и малко подаване. Общо взето режи се лесно.
Така е, но как ще постигнеш тези средни обороти с циркуляра, той няма потенциометър за намаляне на оборотите. Зъбите ще прегорят, а диска ще трябва да се презаточва. Според мен ориентирай се към някое нискобюджетно зеге, купи си го свърши си работата и ще ти остане за следващият път.
:partyman:
erolchy - специалист
Със зегето не по стигам необходимата точност. Трябват ми прави линии. Вече съм рязал с цирколяр и проблем няма стига едно от условията да е спазено (средни обороти или малко подаване). Пък ако се захаби нещо диска което силно ме съмнява, тъй като вече съм пробвал и няма проблем, ще купя един. Нямам нищо против с човека който се съгласи да ми услужи да сключа споразумение в което ако нанеса щета да си я заплатя.
erolchy - специалист
Благодаря ви! Мисля в понеделник да се обадя в киров и да проуча нещата.
profesionalist_wood - майстор
Вземи си ръчен циркуляр на бош, дават и подарък още един диск за грубо рязане,а включения в комплекта е за фино рязане. Купих си за 199лв и съм много доволен
http://www.onlinemashini.bg/ra4en-cirku ... -66-a/8095
erolchy - специалист
Здравейте! Вчера си взех под наем от киров онзи циркуляр на бош и останах много доволен. Много хубаво и прецизно работи, има и мощност, абе общо взето идеално стана всичко. Благодаря Ви!

Тема "Нуждая се от ръчен цирколяр" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: