Всичко за дърводелството
cybersas - специалист
Здравейте.

Имам една колонна бормашина - приложена на снимката. Мога ли да й сложа фрезер и да движа дъската по плота, за да стане каквото става при използване на съответен фрезер? Нямам пари за фреза, а това ми седи в гаража тъй и тъй? Не е за промишлено производство - 2-3 дъски примерно да фрезовам за парапети и т.н.?

Мерси.

Прикачен файл

btb.jpg
картинка от нета, че моята се размаза :)
btb.jpg (5.33 KиБ) Видяна 1660 пъти

Прикачен файл

IMAGE_027.jpg
EDI - майстор
Абе, не става, оборотите са ниски.Оберките са в обхвата 9000-30000 оборота според вида.За нещо непретенциозно обаче може да пробваш, някой къс канал или нещо такова, ама няма да стане като хората.
nikolson - майстор
Фрезите работят на по-високи обороти. В твоя случай ще трябва да разпробиваш отвор до отвор, след което с плъзване да свързваш/доразпробиваш. Така е с борапаратите на дърводелските машини, които за целта се регулират в три направления. В твоя случаи е само едно, второто мислиш да го правиш на ръка, но детайла няма да бъде закрепен.
gogo7777 - майстор
От отвор до отвор.........
Тая гимнастика ми се наложи да я правя, но не на дърво, а на изовал. Понеже не съм дърводелец и нямам необходимите инструменти, импровизирах. На подобна колонна бормашина сложих райбер вместо фреза (защото нямах подръка друго) и се получи учудващо добре. :-D .
За фрезоване на дърво обаче едва ли е удачен вариянт, поради ниските обороти.
cybersas - специалист
Ясно - мерси на всички - няма да пробвам даже - наистина са ниски оборотите. Спор няма.

Тема "Може би идеотско питане - колонна бормашина - фрезери" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: