Всичко за дърводелството
profesionalist_wood - майстор
Купих от Баухаус тези боклуци на тази уж ,,немска,, марка режещи(ножчета) инструменти,нито се подават на заточване нито на нищо! Егати ламарините! Пълен ташак са :x Само се надраска лъскавата повърхност
http://www.fine-tools.com/stemmb.htm

Ще се опитам днес да ги върна в Баумакс ако не здраве да е ,ще си продължа да си взимам традиционно на Петров и Син инструментите им, разбрах че по-хубаво от българското няма.
EDI - майстор
Ама това ли са им цените, дето се виждат в евро. :?
bimbaeco - майстор
Професионалист, не бързай да се отказваш, "Киршен" са едни от най-хубавите длета в света.
Совите не са това което бяха.... имам техни длета отпреди 20 години и повече и режат като бръсначи
Еди, тук ги продават за още веднъж толкова пари...
nikolson - майстор
Нещо не е както трябва. По принцип, колкото по-качествена е стоманата, по-трудно се заточва, но и по-трудно се захабява. Обаче, ти защо искаш да заточваш нови длета? Те са заточени. Да, "черешите" по общо мнение на немци и англичани са сред най-качествените длета. Дай повече инфо, де. Какво купи, колко пари. Аз лично ти завиждам за тези длета.

П.П. "Само надрасква лъскавата повърхност" какво ти говори?
Ами аз точа длета и ножове вече 15 години и повече и знам за какво става въпрос. Поръчах комплект ножчета на Петров от тази снимка долу. Такива бяха немските ножчета за 15 лв
Значи тормек не може да ги заточи,точи ги със вода но не режат, конвекса се смачква и при заточване излизат твърде много мустаци и имам чувството че е обикновена стомана. Пробвах ги от критски до арканзаски камъни и ще не ще. Опитах ги на обикновен шмиргел едвам едвам излизат искри.ядосах се,полирах ги и ги върнах и не ми дадоха пари а ваучер,защото такава била политиката им и така
Не е повод за завиждане така че....всеки да си прави изводите
Длетата на Pfiel не са лоши лично според мен но не са за хоби дейност защото са по над 100 долара парчето.Имах щастието да работя с тях.

Прикачен файл

trayan.jpg
trayan.jpg (73.91 KиБ) Видяна 3641 пъти
jordano - специалист
Защо не пробваш ножчетата на Гуевски, режат и се точат отлично. Може да ти направи каквато форма си поискаш и цените май са им най- ниски.
Имам длетата на Гуевски отпреди 20 години,добри са. Ама в последните години падна качеството на стоманата му,но пак режат прилично. Мислил съм да ходя в Костенец при един ножар да ми направи извит нож Мокотауган, не съм сигурен дали Гуевски ще се справи,защото този извит нож трябва да е от най-качествената стомана за да издържи на зверска работа

Те ти мокотауган http://xenos-bushcraft.com/blog/2010/03 ... %B8%D1%8F/
jordano - специалист
Една 65 Г / ресорна/ ще ти свърши работа, каква по тежка работа от натоварването на ресорите, а Мишо Гуевски има и други стомани. Ножарите от Костенец ще те одерат. Подобни ножета са използвали и нашите копаничари и лъжичари. В Троянския край им казват "изземало". Имам няколко танива.

Тема "Не купувайте тези боклуци!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: