Всичко за дърводелството
hameleon - специалист
В момента изработвам легло от масив и искам едната табла да бъде тапицирана с изкуствена кожа.До този момент не съм се сблъсквал с подобен проблем-тапициране.Моля, ако някой колега има опит или информация, да сподели!

Прикачен файл

tabli.jpg
tabli.jpg (29.03 KиБ) Видяна 6299 пъти
bulhomes2 - майстор
Записвам се да следя темата. Само копчетата са ми ясни как стават. Предполагам и на всички други.
danini - напреднал
Не съм преглеждал, но....клипчета из ю-туба дали няма да се намерят?
Иначе дано се включи някой тапицер, на мен би ми било любопитно.
Без да имам опит ми се струва, че (особено ако е за домашна употреба) първата стъпка би било това да се изясни дали гърбът на таблата ще е видим, или не. Оттам и начинът на изпълнение ми се струва, че ще е различен.
И други неща ми хрумват, ако има шевове, но те предполагам са ясни.
Може би няма общо с темата, и е въпрос на вкус, но на мен ми харесва повече вариант "табла върху табла" - основната табла, и върху нея тапицирани табли, по една за двамата (тримата, четиримата :) ) или една обща.
Ептен няма общо, но - от претапицирането на няколко стола ми се затвърди убеждението, че колкото по-малък е остатъка за захващане откъм невидимата страна - толкова по-невидими са ръбчетата на кожата от видимата част.
И понеже и за кожа стана дума - нелошо ми се струва да погледнеш еко-кожите с финишно силиконово покритие :)
woodbutcher - напреднал
Ето какво направих аз. Леглото беше проектирано за такава табла - парче МДФ с дунапрен и отгоре една естествена кожа второ качество. В МДФ-а има T-гайки, в които
са завити болтовете от снимката. Трябваше да месингови, но не намерих подходящи.
Тапицерите направиха отвратителни шевове, но вече не ми се занимаваше.

Прикачен файл

2.jpg

Прикачен файл

1.jpg

Тема "Помощ за изработка на тапицирана табла за легло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: