• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
danini - напреднал
голяма краста този форум :)
с тези споделени хубавини се запалих да направя един опит за гардероб
размерите - 203,6 ширина на 200 височина, 53 дълбочина, надстройка 46 см височина
цвят - дървесно бяло, на снимката шарката не личи
като цяло конструкцията може и да не е удачна, но гледах, умувах, мислих, и....това е положението :)
пдч, разкрой и кантиране - от роси
качеството на разкроя и кантирането - няма да ги коментирам :( както и самата организация и начин на работа на софийския им склад
хдф - от баумакс, цяло парче за гръб на гардероба, и второ - за надстройката. :) помощник за качването - жената...до последно се чудеше "как това огромно парче ще успеем да го натикаме в стаята"
инструменти и материали
Прикачен файл:
photo0041_001.jpg
photo0041_001.jpg (94.43 KиБ) Видяна 4189 пъти
плюс строителен надзор - един брой куче, снимка липсва - заплаши ме със съд :)
работно помещение - кухнята
работна маса - кухненската
краката бяха голям проблем
в крайна сметка - 4 такива от балкан юг:
http://balkanyug.bg/v3/bg/catalogue/product/1037
и 4 подобни на тези, но от роси
http://balkanyug.bg/v3/bg/catalogue/product/1097

товароносимост - неизвестна :( на тази от балкан юг - поне планката изглеждаше читава, тези от роси не ми вдъхнаха доверие, но....дано греша :)
чудих се дали да не сменя самите крака с качествени, и да ползвам само планките, но не ми се разкарваше
снимки от процеса на разпробиване - няма, но и надали са интересни
Прикачен файл:
Photo0039.jpg
ето и крайният до момента резултат
Прикачен файл:
photo0042.jpg
photo0042.jpg (76.3 KиБ) Видяна 4189 пъти
голямо пробиване, голямо чудо падна :)
че и напасване след това - уж сам си бях мислил шаблона, ама повечето пъти все имаше разминаване с по поне половин милиметър, та....напасвай отворите с шаблона :)
с тия дълбочинни ограничители не можах да се оправя, само с този на фрезера почти нямаше проблем. резултатът - тук таме лееееееко се вижда къде е бил центърът на бургията
някои отвори за минификса малко по дълбоки станаха, от колкото трябва. не знам дали е фатално това, или не, ама - може да се коригира като се подложи една шайба вътре
гърбът го захванах с винтове (без шайби за гръб - такива така и не намерих). винтовете - видях, че в една тема се препоръчват spax, за това и издирих такива. е....май от страх ги взех малко късички 3.5х16, има ли нужда да ги сменям?
голям зор беше слагането - понеже го слагах сам се наложи да сваля гардероба на земята, и така
то и монтирането на самия гардероб така беше
другото непредвидено - гардеробът беше предназначен за другата страна, но.....жената каза - тука ще е. яд ме е сега, защото ако знаех щях да пробвам да го направя на два модула с различни дълбочини, за да не се бие с прозореца, но....сега ще се обръща посоката на отваряне на прозореца :) друг въпрос, че ми обърка подредбата на цялата стая, но....смея ли да кажа нещо :)
и още един въпрос - при хващането на гърба,поради недоглеждане на ролетката, с около сантиметър нагоре съм закачил пдчто не в средата, а в края. резултатът - поотчупено парченце...доколко пречи това, и може ли някак си да се коригира?
врати, механизми, панти - тепърва ще се мислят какви да са :)
за механизмите за чекмеджета - аз искам телескопични, жената - ролкови :)
при пантите - положението същото :)
вратите - единият цвят със сигурност ще е бял, за другия - първоначалната идея беше този шашавия:
http://www.rosi.bg/laminirano-pdch---ka ... -3306.html

в последствие май ще се окаже нещо такова:
http://www.rosi.bg/laminirano-pdch---sivo-333.html
или
http://www.rosi.bg/laminirano-pdch---platina-350.html

стига толкова, че много стана, а ми никнат въпроси ли, въпроси :)
dokobg - специалист
Аз не виждам снимка на готовият гардероб, само на заготовките. Умишлено ли е това или просто не си го снимал ?
danini - напреднал
явно заглавието е подвеждащо, извинявам се за което
готов е само корпусът, или както там се казва...идеята беше да видя с него дали ще се справя
следващ етап са чекмеджета, лостове, врати - тепърва предстои да бъдат избирани/сглобявани/монтирани
може би съм започнал отзад напред, но...според мен е плюс, защото имам време за нови идеи откъм визия и функционалност на готовия "продукт" (освен ако не иде за боклука :) )
dokobg - специалист
Ясно, ще чакаме снимки и на вратичките когато са готови и монтирани. Поздрави за начинанието, а имам и въпрос. Това 18мм ПДЧ след като го пробиеш, ще се виждат ли дървените стърготини от вътрешната страна на дупката или си предвидил нещо и за там.
danini - напреднал
има мисля всякакви тапички
поразгледай тази тема, ако не си я чел
viewtopic.php?f=35&t=43591
SoWhat - специалист
Можело е да го направите на 3-4 модула, за да не се затруднявате с изправянето, а и щяхте да спестите мъките с тези фиксове.
Как ще слагате и пасвате водачите на чекмеджетата, не знам.
Успех.
danini - напреднал
благодаря,SoWhat
грешно или не от самото начало исках да е един блок
само дето впоследствие се чудех защо ли не го направих на един блок, но с отделни модули, които да се добавят, местят и т.н., но....какво да се прави. с новите (поне за мен) сглобки ми се струва че би било повече от възможно
що се отнася до минификсовете - просто ми беше мерак да пробвам с тях. освен за гърба, другаде винтове няма
като спомена чекмеджета....какви механизми биха били по добри? обикновените ролкови, или телескопичните?
и ако може да попитам - какви проблеми да очаквам при слагането и напасването на водачите? защото явно ще има такива :)
Tzezar - специалист
Аз все още и наполовината на твоето не съм направил, а все още чета и се образовам във форума, но мисля че SoWhat има в предвид как ще монтираш водачите при вече сглобен гардероб.Нали трябва да са строго успоредни.Този въпрос и аз си го задавам защото ми предстои да правя един по-малък гардероб. Мисля обаче, че те трябва да се монтират преди да сглобиш конструкцията т.е. още като е на парчета.
danini - напреднал
ясно, разбрах, струва ми се
само дето - за да са монтирани предварително - трябва да е ясно какви са...а пак казвам - при мен до вчера поне това си беше само един опит, за утре не знам
що се отнася до строгата успоредност - в началото го мислех това, евентуално...грешни или не - три начина ми хрумнаха, дано поне един излезе точен :) че само с ролетка явно няма да стане
danini - напреднал
поръчани вратите (чекмеджета и тем подобни ще останат за финал), другата седмица би трябвало да са готови
понеже остава материал за нови проби, да си питам аз, току виж някой отговорил - каква дебелина кант би била подходяща не само откъм естетична гледна точка за легло?
  • 1
  • 2

Тема "гардероб "швейцарско сирене" :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: