• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
Здравейте колеги...Имам запитване ...мога ли да задвижа банциг с монофазен ел. двигател монофазен-2.2 Банцига е доста голям...Лентата е 5.10м .Оригиналният двигател е 3кв.трифазен...980обр...Нямам трифазен ток зато искам да го направя с монофазен двигател...
bimbaeco - майстор
Аз смятам, че можеш. Аз също мисля да използвам такъв двигател, но съм изостанал с плана за реставрация на банцига. Пусни снимки на машината, да умуваме заедно.
shotik - майстор
Аз мисля ,че ще можеш с 2.2 Кв мотор /2840 об/мин,но допълнително трябва да направиш една намаляваща предавка ,за да постигнеш оборотите,които са сега на задвижващата ос.
благодаря ви за бързият отговор....утре ще снимам банцига и ще го пуликувам тук.... =D>
Мислих да купя монофазен двигател 3.0кв.но чисто нов го има и струва 350лв..вижда ми се скъпичък а и ако мога с 2.2 да работя по добре защото имам такъв електромотор...
Илчо Илиев - майстор
Абе то ще го завърти тоя мотор, но дали ще реже или ще спре като натиснеш нещо по-дебело......
На моя банцинг лентата е 6,8м. и се върти от 10Kw мотор...
Ето самият банциг...

Прикачен файл

IMG_20131215_092825 (Копировать).jpg

Прикачен файл

IMG_20131215_092810 (Копировать).jpg
Илчо Илиев - майстор
Е, тоя банцинг ще го развърта лесно, с леки колела е, но няма да можеш да използваш възможностите му с малък мотор..
Иначе машината е добра, за сега сложи какъвто мотор имаш,но имай в предвид,че за тази машина мотор под 5Kw ще е дефорсиран вариант...
Предполагам,че няма да седи насред двора....
Напротив на двора ще е мисля да направя навес напролет... :yawinkle:
Илчо Илиев - майстор
Каква ти е идеята за банцинга, какво мислиш да правиш с него?
Трябва да е на сухо, все пак метал и дърво е, ще се скапе на дъжда,за сега му метни един ''чул'' от наелон,а ако няма да го ползваш,намажи плота ,че и май целия, с ''консервираща'' смазка-грес+масло, за да не търкаш напролет ръжди..
  • 1
  • 2

Тема "Колеги помогнете със съвет.." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: