Всичко за дърводелството
markov_75 - специалист
Хлапето ми поиска да му направя тайна база,и чудейки се каква да е тази база ми хрумна да му направя нещо такова.Имам една такава череша в двора и ще се преобразява в този вид.Но се чудя да ли няма да нараня дървото,ако вкарам в стъблото му видии за закрепване на конструкцията.Спомням си че като малък дядо ми се караше като забивах пирони в един голям лешник да си правя къща-казваше ми че дървото щяло да изсъхне.Та ако не може да се забива нищо в дървото дайте някаква идея какво да използвам за захващане.И друго да питам.Ще трябва да сложа и някоя да подпира,но да и правя ли циментова стъпка в земята или само с по-широка пета.Мисля си,дървото все пак ще расте нагоре и ако е циментова стъпка ще дърпа къщичката,а с широка пета дали ще е стабилно.

Прикачен файл

026877994.jpg
026877994.jpg (108.39 KиБ) Видяна 8241 пъти
tanosliven - специалист
Това ще е най щастливия ,,разбойник'' в базата му ще има и череши за хапване!!!Браво ,много е добро започнато!
Ако може не забивай гвоздей в дървото.Виж ако може да я подпреш цялата на земята.
iva6ki - специалист
При толкова вложен труд и материали за мен беше по добре
още две подпори и къщичката да е до дървото а не на него, иначе
браво :wink: .На дървото му няма нищо но е добре коването да е
станало когато е още студено и соковете не са тръгнали иначе шанс...
Дори и така е хубаво да я спънеш като магаре по диагонал а за захващане
скоби от по дебела ламарина за клоните с подходящо захванати пети на тях.
king82 - специалист
Аз до колкото разбирам това не е къщичката на човека, а иска да направи подобна на тази. Мисля, че не е чак толкова фатално ако се забият няколко пирона по дървото(Има дървета на които хора са си издълбавали имената от горе до долу и нищо им няма). Направи го, пак да обикаля дървото, но да стъпва на земята с четирите си края. Даже за да се избегнат все пак пироните, може отвора около дървото изобщо да не се допира до него(след като къщичката е стъпила здраво на земята). Тъкмо и дървото като расте няма да я повлича нагоре. За бетонни стъпки мисля че е излишно.
markov_75 - специалист
Извинявам се ако съм ви заблудил,но снимката е модел който намерих в нета и ми е нещо като отправна точка.Строежа и тепърва ще започва.За пироните разбрах-колкото може по-малко.А в момента мога ли да режа клони които ми пречат без да вредя на дървото?
stiv1961 - майстор
И в това отношение братушките са много напред с мат,риала :) . Напиши в търсачката ,, детский дом на дереве" и се наслаждавай. Успех в начинанието, аз трябва да стягам такъв за внуци ама синковците викат ,,малки сме още" :-D
Ето ти един пример:
http://uutvdome.ru/publ/33-1-0-325
iva6ki - специалист
markov_75 написа:
А в момента мога ли да режа клони които ми пречат без да вредя на дървото?
Можеш ама увий отрязаното да не мръзне.

Това са мезонети с тавански помещения дето ти е пуснал колегата, супер са :)
dadko - майстор
Поздравявам те за желанието ти да направиш такова нещо за детето. Браво. След като имаш желание- ще се справиш.
Вместо да дупчиш дървото- можеш да ползваш някакви скоби от метална шина, като между скобата и дървото подложиш гума или друг материал. Едно, за да не повреждаш дървото и второ- дървото расте и клоните надебеляват.
И- в процеса на изработка- поддържай темата, за да се дават мнения и предложения.
Изображение
gss - специалист
Ако човек си спретне такава къщичка дали от общината ще го глобят за незаконно строителство?
:lol: :lol: :lol:
Изображение

А пък на тази колко ли й е годишния данък :axe:

Изображение
Здравейте и от мен
Ако не е късно може да видите как съм се справил с моята къщичка
Стига да се справя с качването на снимките

Тема "Детска къщичка на дърво" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: