Всичко за дърводелството
Георги Иванов(алцек) - специалист
Здравейте!Днес завърших и мини аспирацията.Първо отремонтирах аспирацията на циркуляра,оказа се че три лопатки на турбинката са откършени и се наложи да се отлива нова турбинка.Днес поставих новата и аспирацията заработи безупречно.Да работи но само за циркуляра,а за останалите машинки? И се захванах с мини аспирацията:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Само не мога да разбера защо съвсем малко от пилките влизат и във торбата на прахосмукачката,явно нещо съм сбъркал или си е така.
А ето на какво циклонче попаднах :[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TN4C24wY7I0[/youtube]
griffin - майстор
Колега запепи сичко на една малка количка циклона и аспирацията и с хубави колелца ще може да си я подритваш из работилницата. Прахосмукачката би трябвало да стига за повечето ти инструменти но за циркуляра огледай къде какво може да се запуши за да дърпа повече стърготини :-).
griffin написа:
Колега запепи сичко на една малка количка циклона и аспирацията и с хубави колелца ще може да си я подритваш из работилницата. Прахосмукачката би трябвало да стига за повечето ти инструменти но за циркуляра огледай къде какво може да се запуши за да дърпа повече стърготини :-).
Циркуляра е Австрийски и е със автономна (собствена ) аспирация.От мотора чрез ремък се задвижва една турбина ( която днес отремонтирах) и отвежда пилките в една торба.

Изображение

Ето го и циркуляра с торбата за пилки.Колкото до количка за кофата ще помисля.Има време едва днес я направих и тепърва ще откривам недостатъците.
Jorky - специалист
алцек написа:
Здравейте!Днес завърших и мини аспирацията.Първо отремонтирах аспирацията на циркуляра,оказа се че три лопатки на турбинката са откършени и се наложи да се отлива нова турбинка.Днес поставих новата и аспирацията заработи безупречно.Да работи но само за циркуляра,а за останалите машинки? И се захванах с мини аспирацията:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Само не мога да разбера защо съвсем малко от пилките влизат и във торбата на прахосмукачката,явно нещо съм сбъркал или си е така.

Колега,а вместо конус ,ако сложа тръби с различни диаметри и ги свържа с преходници ще стане ли? Примерно (ф110-ф80-ф50)
Трябва да се пробва,на клипчето което качих не е конус и пак работи.
Гледах и руски клипове и използват 10 л. бутилки от минерална вода вместо конус.
bulhomes2 - майстор
Jorky написа:
Колега,а вместо конус ,ако сложа тръби с различни диаметри и ги свържа с преходници ще стане ли? Примерно (ф110-ф80-ф50)
Според мен - Не. Няма никакъв смисъл. Идеята на конуса при циклона е отпадъка да се "източва" през по-малък отвор, удобен за поставяне на кофа, чувал, количка или подобни. При промишлените циклони частта в която е завихрянето е цилиндрична. Целта на завихрянето е центробежните сили да изхвърлят към стената боклука. От собствената си тежест той полека се смъква към дъното на циклона. Ако направиш тези преходи - боклука ще се спре и остане там.
big_death - специалист
Жоро , мисля че конуса ти е тесен малко и затова вкарва малко и в прахусмукачката .Ако поставиш отгоре по-малка кофа примерно си мисля че ще стане по-добре .
velsi - Почетен майстор
И при фабричните циклони има увличане на материал, няма как да постигнеш 100% отделяне. Особено по-фината фракция винаги се увлича от изходящия въздух. Моя съвет е да херметизираш връзката дъска-кофа и конус-кофа. Ако от там ти смуче въздух количеството увлечен прах към прахосмукачката ще е по-голямо.
ZEDYCUS - майстор
Пробвай и с промяна дължината на засмукващата тръба към прахосмукачката, мисля че тя трабва да е под нивото на входящата с опилките. Във форума има няколко работещи аспирации на Гоготату,Еди, ММурджо и една моя -открадни някоя идея. :) Аз съм херметизирал циклона с полиуретаново лепило -салам.
Ей я моята- http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 0%BA%D0%B8

Тема "Мини аспирация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: