• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
medel76 - специалист
Здравейте,
Имам нужда да ми даде някой съвет как може да се направи временно някакво клекало или нещо подобно от дърво подвижно за външна тоалетна на село?Имам възрастна жена която като клекне трудно се изправя и трябва да седне когато ходи до тоалетна?Може ли нещо временно да се измисли от дърво или някакъв друг материал?
Мерси предварително на всички включели се!
rositodor - специалист
Най-лесния начин е да преправиш дървен стол,режеш отвор в седалката и слагаш седалка от тоалетна(забравих как му беше името,онуй пластмасовото...)и това е...
stamenov1 - специалист
И под дупката на стола да се добави от ламарина улей който да води директно към дупката на пода, за да отива всичко вътре. Иначе се продават и готови бетонови клекала за външни тоалетни.
medel76 - специалист
благодаря много!Това е най евтиния начин и бърз начин със стар стол,но този улей как мислите че може да стане?От какъв материал може да е?
rositodor - специалист
Ламарина,пластмаса...но не и от дърво...
medel76 - специалист
мерси,около цялата седалка надолу ли да се пусне или как да изглежда ако някой по нагледно да ми го обясни?
rositodor - специалист
Трябва да е във формата на конус,размера зависи от височината на стола и размера на дупката на тоалетната.По скоро трябва да стане нещо като пресечен конус.И да,трябва да е колкото размера на дупката на стола.
medel76 - специалист
Мерси,разбрах всичко,само искам да попитам как обикновената ламарина ще се закрепи на дървото с видий ли?
rositodor - специалист
Става с видии,гвоздеи..
radius - майстор
Може би да е най-лесно с пластмасова кофа. Режеш дъното, периферията обикновено е П-образна и може с директно да се хване за стола с винтове.
  • 1
  • 2

Тема "стол или клекало за възрастен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: