Всичко за дърводелството
kolev_k - специалист
Здравейте хора!Есента баща ми обкова външна врата на вилата с декоративни дъски(ламперия),но не довърши работата-не лакира дървото.Та сега гледам че там където се застъпва с прага е събрало шума и влага и е хванало черен мухъл,по-нагоре е изсветляло дървото,а най-нагоре изглежда добре.Бях спуснал един найлон да пази,но явно нямаше много ефект.Та въпроса е как да му направя повърхностната обработка.Какъв лак,да ползвам,с телената четка ли да шкуря(релефно е,на канали).Приемам идеи всякакви.Благодаря!
EDI - майстор
То, да ти кажа, малко късно, дъските се обработват преди коването.Сега трудно ще импрегнираш качествено мястото на сглобката /нута и перото/.Ама да речем ми идва на акъла следното - първо минаваш всичко с ексцентършлайфа до чисто дърво, шкурка 40 или 60, после със 120, ако искаш гладко.Каналите пак шлайфане до чисто, най-лесно с мултишлайфче - има гумен цилиндър, на който се нахлузват шкурки.Като караш под лек ъгъл, ще ти изчисти каналчетата.После хубав лак на водна основа за външна употреба - ДУФА, СОКРАТЕС, има и други хубави лакове.Особено наблегни на процепа, който се получава при снадката на отделните летви, да пропие хубаво навътре в процепа.Ако можеш, дай някоя снимка да видим в какво състояние са нещата.

Тема "Ламперия на открито" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: