Всичко за дърводелството
marian1 - майстор
Здравейте моля ви дайте предложение как най-правилно да се разкрои една плоскост по размерите които са ми необходими така че да има най-малко фира, при положение, че ще има посока плоскостта. Вратички не мога да си сметна, защото не знам какви отстояния се оставят. Не съм се спрял още и на панти, но ще търся нещо добро и препоръчано от вас. Ако някой намери грешка - ще се радвам да я посочи - преди да съм рязал :-D
Размера на плоскостта е 2800/2070/18

Понеже чертежа не се вижда много добре, счупих си фотото :x ще напиша размерите които съм проектирал:
Височина на гардероба 234см ( без капака) с капака 235,8
ширина - 200 см

234х60 - 2бр - страници
65х55 - 5 бр -рафтове
129,6 х 55 -2 бр -полици
226 х 60 1 бр - страница - мисля че средната страница трябва да стъпи на дъното на гардероба?
196,4 х 60 - 1 бр. дъно
200 х 60 1 бр таван - монтирам последен - за това е извън размера
6,2 х196,4 - 2 бр бленда - мисля и отзад да сложа бленда за стабилност
Врати - не знам на какъв размер - моля за помощ за марка и модел панти - по хубави!

Прикачен файл

гардероб.png
$64EN - специалист
Виж тази тема.
Описъл съм всички размери. Можеш да сравниш с твойте отстояния.
Успех :)
Niko Gargov - напреднал
Колега поне кажи с какво рамо искаш да са ти пантите и с какъв кант си се замислил да ги правиш вратичките с дебел 2 мм. или с тънкия. а за марка панти ние използваме на Ферари, има и по-добри.
marian1 - майстор
Ами аз за това се чудя - искам хубави панти, но не знам какви - не искам върха на сладоледа. Не знам с какво рамо трябва да са, или по скоро не знам какви е нормално за такъв гардероб. Не ми е тук силата. Разчитам че там, където ще купя и режа, да предложат кантове - нямам си идея относно здравината на кантовете - моля ако някой иска да напише няколко думи. Размера на вратите вече ми пратиха на Л.С. Благодаря на колегата много - :prost: Сега като се замислих - при уточнен размер - трябва да го питам с какви панти - май те определят размера също нали?
И още едно питане - средната страница, правилно ли е да стъпи на дъното на гардероба, или да продължи до пода?
Niko Gargov - напреднал
Виж сега въпроса ми беше за дълго или какво рамо искаш, това е начена по който ще стои самата врата върху канта /самата страница да покрие/ средно рамо само половината страница да покрие или да ти влезнат във светлия отвор на гардероба тоест канта /страниците/ да ти се виждат за да мога да ти кажа как аз си смятам вратичките. А за марката панти вече ти я казах но не си ме разбрал. марката е "Ферари" струват около 1.26 лв. Сега помисли си как искаш да ти изглежда гардероба вратите да ти покриват страниците или да са вътре в страниците :?

Прикачен файл

1_p161667.jpg
1_p161667.jpg (32.07 KиБ) Видяна 2182 пъти

Прикачен файл

Hettich-1.jpg
Hettich-1.jpg (107.36 KиБ) Видяна 2182 пъти
Niko Gargov - напреднал
А и забравих да ти кажа дебелината на канта на вратичките винаги го слагам 2мм. тоест дебелия кант. Ако ти харесва може да поставиш и на страниците от дебелия кант само на лицето. Въпрос на виждане, как на тебе ти харесва. Важно е и да си решил кои кант ще слагаш, как ти харесва на вратичките за да им извадиш размера.
pachosz - специалист
Аз не разбирам от чертежа това горе надстройка ли е или е цял гардероб?
Вратите дали са до горе, или долните са на 188 см. височина според схемата ти?
Ако е така, долните врати стават с размери: лявата- 1882х674, десните две- 1882х658, това са крайни размери, т.е с канта. 65+ сантиметра на тая височина са си много големи и тежки врати, та ако е възможно, не е зле да го преосмислиш да е примерно с 4 крила гаердероба. Ако пък ще са на цялата височина вратите, тогава са направо огромни. Стават примерно 2335х същите широчини, които писах по-горе. Хем прекалено тежки, а и няма да стоят красиво толкова големи врати с панти. Плъзгащите са друга бира, нямат нищо общо с тия с пантите. Ако не е надстройка това горе, а отделни горни врати, тогава височината на долните трябва да е 1874.
Отделно, че за гардероб с тръба за закачалки е прекалено голяма тая височина на светлия отвор - над 150 см... 120 е предостатъчно.
Ще иска цялостно прекрояване мисля, за да функционален и да има вид гардероба ;)

Тема "Помощ за оразмеряване на гардероб" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: