• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
daniel vasev - специалист
Вчера ми поръчаха 2 дървени чаши от които ще се пие .Та въпроса ми е с какво мога да ги обработя да не напива вода като се мие и да е безвредно .
Благодаря!!!
griffin - майстор
Има епоксидна смола :-) , покритието става като стъкло, до колко е безопасно не знам
Лакът на водна основа дали е безвреден .
griffin - майстор
Лакът на водна основа е полимер разтворен в вода.
Восъка може да защити от пръски но едва ли ще е устойчиво да наливаш вода и зъбите може би ще го избелят
А лакът на водна основа безвреден ли е попринцип с восък дали ще стане да не напива вода
griffin - майстор
за лака не знам колега, восъка има готпви вакси wax които са от восък и терпемтин или восък и малкп масло ако полираш дървото става гладко. Върху повърхността капките вода седят кръгли предполагам не попиват или попива малко.
ваксата която съм ползвал аз има лек мирис като смолата на чам но вкус поне няма.
А откъде може да се купи тази вакса и на каква цена .
griffin - майстор
За бг пазара нямам никакви наблюдения колега в момента моята спец е около 7 евра за 200 грама, виждал съм на либерон за около 12 евра същото количество. По принцип бях решил да си правя но за сега чакам да свърши фабричната. Ето малко рецепти ако ти се занимава http://www.codesmiths.com/shed/workshop ... polish.htm . Ако имаш воден лак под ръка и си направиш вакса пробвай на две парчета дърво кое ще ти допадне като краен резултат и мацай с това :-).
Бях намерил някъде рецепти но за съжаление некъде съм забутал линка, ако се разтърсиш в нет-а поне за това има доста инфо :-) лак за съжаление не знам как се прави :-) .
А тази вакса какво трява да се смеси че нищо не разбрах нищо само нещо за восък.
ZMeyGorianin - майстор
daniel vasev аз по темата не мога нищо да ти кажа, защото не отбирам от тази материя, но като "съвет" бих ти предложил да смениш заглавието с подходящо според правилата!!
Защото ми писна да я отварям за да разбера за какво става въпрос и мога ли да науча нещо или да бъда от полза!

А интернета ми тук в момента е бавен :evil:
  • 1
  • 2

Тема "Моля за съвет." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: