Здравейте колеги наскоро ми попадна един комплект абрихт и циркуляр преносими марка метабо доста старички може и да са ми набор та ето снимки имам питане за циркуляра каква е идеята там че не мога да схвана защо е тази подвижната част относно абрихта съм го освежил и заточил ножовете и работи перфектно а циркуляра е в процес на освежаване ама си блъскам главата аджеба за какво са направили да се движи циркуляра с диска а плота му не се движи явно има и друго предназначение ама не съм дърводелец и не мога да измисля ето и снимки на вещите тук да помагат ако могат
- 1
- 2
Всичко за дърводелството
wankata7108
- специалист
14 мнения в "помагайте за тази машина"
wankata7108
- специалист
wankata7108
- специалист
shotik
- майстор
С този циркуляр ще можеш да режеш материал под някакъв ъгъл,което при повечето циркуляри го няма,а за абрихта при тези размери и любителско ползване не е нужен подвижен плот,ножовете се нагласяват на 1,1.5 или 2 мм ,повече не е нужно.Струва ми се ,че има и приставка за струг,ако е така това е добре.
wankata7108
- специалист
хода с ръчката е около 3-4 см а иначе целия държач на машинката се мести по дебелата ос от ляво надясно по цялата си дължина и най интересно че има само тоя ход напред назад а за бор апарата трябва да има и друго движение и то там май се мести детайла а не патронника например по ми се вярва да е за струг ама явно има липси по комплекта а и не знам дали 800 оборота в минута дали са нормални за дървен струг
wankata7108
- специалист
кофти е че не успявам в нета да открия този комплект за да го разгледам в оригиналния му вид и да видя функциите
а относно абрихта работната му ширина е 160 мм и му настроих ножовете да преместват дървена летва с около 5 мм по плота като движа вала с ръка след съвет с дърводелец разбира се и плотовете са неподвижни само задния е повдигнат леко с по една планка и така в това положение работи идеално става супер гладка повърхност след рендосването на груба дъска само на циркуляра на поставката функциите не са ми ясни а и като имате в предвид че е донесено от германия от мургавите гастърбайтери дето си нямат и хал хабер какво е това нормално е другите детайли да са отишли за скрап
а относно абрихта работната му ширина е 160 мм и му настроих ножовете да преместват дървена летва с около 5 мм по плота като движа вала с ръка след съвет с дърводелец разбира се и плотовете са неподвижни само задния е повдигнат леко с по една планка и така в това положение работи идеално става супер гладка повърхност след рендосването на груба дъска само на циркуляра на поставката функциите не са ми ясни а и като имате в предвид че е донесено от германия от мургавите гастърбайтери дето си нямат и хал хабер какво е това нормално е другите детайли да са отишли за скрап
- 1
- 2
Тема "помагайте за тази машина" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература