• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
lov - майстор
Реших да се правя на дърводелец но ми трябва консултация със специалистите за вид панти. Вратата е старичка фазерна която облепих от двете страни с едни отпадъци от ламперия. Стана си доста тежичка и масивна но имам още едно условие за пантите. Трябва да може да се отваря на 180 градуса тоест да може да се лепне на стената на която е монтирана. Снимките са малко лоши но това имах под ръка. На първата се вижда какво се получи и каква е ориентировъчна дебелината. На втората това е касата като имам и первази с дебелина около 1.5 см но тях винаги мога да ги сваля на размер.
Прикачен файл:
IMG_20151127_142218.jpg
Прикачен файл:
IMG_20151127_142232.jpg
Предполагам че такава трябва да бъде, пантата води се фалцова,
Прикачен файл:
3010704_1.jpg
ама да не объркам нещо или ако има други показвайте. Та предлагайте нещо здраво и колко бройки да им сложа щото ще се лашка доста и да не е утре да провисне.

п.п.Вратата беше почти бракувана та реших че може да се възстананови и използва по този начин, а ми и трябваше такава дебела външна дървена врата заради топлоизолацията. Ударих някое кадро на целия процес с лепенето и като стане готова ще покажа всичко.
Дъските за касата също са слепвани от две парчета така че това е размера на дебелината.

п.п. Промених заглавието на темата и на края ще покажа какво сътворих както обещах.
Последна промяна от lov на съб дек 05, 2015 2:51 pm, променено общо 1 път.
sreky - специалист
Вратата е станала доста дебела с тези панти няма да можеш да я отваряш на 180 градуса ще опре в перото.Трябва да намериш панта с дебелината на перото или да смениш вида панта.Сложи 4 бр от горе на 20 и 40 см ,в средата и доло на 20 см
EDI - майстор
Lov, вратата в къщи ли я ще я слагаш.Ако не те притеснява ретрото, трябва ти това - http://amig.bg/bg/%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0 ... B8%D0%BB/3 или ако искаш разглобяема, това - http://amig.bg/bg/%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0 ... 82%D0%B8/3 .Другото са тенекии, които няма да ти позволят сигурен захват със стабилни болтове на пантата към касата.Това също е добро - http://amig.bg/bg/%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0 ... B8%D0%B3/3 .Ако ретрото не те влече ,търси панти на лагери - http://www.tashev-galving.com/068+TEK+5 ... 0%BC%D0%B0 .
lov - майстор
Честно казано не ми харесват тези ретрото . Заглеждах ги в началото като вариант макар че вратата ще е външна и ще се връзва с останалото. На първата снимка от тази тема се вижда къде ще се излиза от едно стълбище на тази тераса в дясно горе.
viewtopic.php?f=47&t=51689&start=80
Отделно тези ме ми харесва че винтовете идват напречно на плоскоста на вратата. А иначе конструкцията на рамката е към 10см широчина и дълги винтове по ми се струват надеждни.
Проблема при мен е че нещо което не съм го държал в ръцете си не мога да преценя дали става или не става тъй че ако може директни линкове към модели. Не вярвам да ни дърпат ушите че някой ще прави реклама.
Изрових една по добра снимчица. Ще е на мястото на този стъклопакет.
Прикачен файл:
P1010806.JPG
То там си е било предвидено за врата ама кога почнах го зазидах и сложих стъклопакета в изолацията колкото да затворя къщата с ясното съзнание че след година две ще го бутам като завърша проекта.
EDI - майстор
Тогава си за АНУБА с регулиране - http://www.rosi.bg/panta-anuba-s-regulirane-3124.html .Обаче е за врата с фалц.Става и за безфалцова, ама тогава перваза ти трябва да е по-тънък от самата врата.
lov - майстор
ЕDI гледах ги тези на фона на вратата ми приличат на панти за комарници. :) Тия шипове дето са 4 см и като остане близо 1 сант от вънка и какво ще държи. Отделно ще мине през фалца на вратата и там където съм подлепвал ламперията и то няма да остане нищо. Трябва да сложа поне 6-7 май и на какво ще заприлича. Отделно не знам как ще успея да ги уцеля кога са повече. Разполагам само с ръчни унструменти. Една оберфреза ръчен циркуляр бормашина и малко длета. :)
Перваза мога да го изтъня на колкото ми трябва това ми е последна грижа. Само съм го подготвил като материал.
KOLOBAR - напреднал
В ТЕКА имат едни версии на панти с лагери-567 мисля беше номера на модела, имат и версия - неретро-150на 32 мм на всяко крило на пантата, здрави са, дъбови врати вече 25 гоидини неса мръднали.
mavryt4o - майстор
която и да избереш вкопавай я така гравитацията да се разпределя и на пантата и на винтовете
lov - майстор
KOLOBAR написа:
В ТЕКА имат едни версии на панти с лагери-567 мисля беше номера на модела, имат и версия - неретро-150на 32 мм на всяко крило на пантата, здрави са, дъбови врати вече 25 гоидини неса мръднали.
Много им е кофти каталога и явно утре ще почне обикаляне да видим на живо кое как. За сега се насочих към тази макар че ни се искаше да е малко по широчка.
Прикачен файл:
Без име.jpg
Без име.jpg (81.67 KиБ) Видяна 3753 пъти
Пък може да изскочи и нещо друго. Идеята е че с този кривундел на пантата да мога да излезна извън фалца на вратата. Нещо такова да се получи. Извинявам се ама мога да рисувам само на ръка.

Прикачен файл

аа.jpeg
аа.jpeg (21.74 KиБ) Видяна 3753 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Панти за тежка врата или от нищо нещо." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: