Всичко за дърводелството
Lisko - майстор
Изрязах страните на шестоъгълна призма от тънък шперплат.
И сега възниква въпроса, как аджеба се стяга това нещо да залепне?
Единственото което ми идва на акъла е - с 5 минутна епоксидна смола и без никакви стяги.
Идеи?
Прикачен файл:
IMG_1696.jpg
Прикачен файл:
IMG_1697.jpg
EDI - майстор
С тиксо.Опъваш 2 ленти с лепило нагоре, върху тях залепваш парчетата, слагаш лепило и правиш формата.
mavryt4o - майстор
Ако е 2см шперплата слагаш на 8 мм линеала от диска(мериш да е по средата.)Вадиш диска 1 см и плъзгаш всички елементи да станат от двете страни с канали за чуждо тяло.Забелязал съм че в канал от диск 3,2мм влиза идеално от стария фазер. Работиш ли точно всичко ще пасне стегнато след това с каквото лепило искаш лепи и стягяй с тиксо или еластична лента.
radius - майстор
С много ластици пак ще стане
jordanvass - майстор
Пробва ли с 3 дърводелски стяги? Последователно натягаш всяка по малко, докато затегне.
Lisko - майстор
Мерси на всички. Идеята за ластиците е гениална. ДЕйствам...
griffin - майстор
сложи все пак хартиено тиксо и после стягай с ластиците иначе ще е голяма еквилибристика да задържиш всичко на място :-D
Lisko - майстор
griffin написа:
сложи все пак хартиено тиксо и после стягай с ластиците иначе ще е голяма еквилибристика да задържиш всичко на място :-D
Всъщност е доста лесно. Само на пръв поглед изглежда че ще има еквилибристика. Ластикът така го стисва че всичко застава в перфектното положение. Само на първия ластик се внимава малко повече (няколко секунди), втория и нататък се слагат светкавично.
radius - майстор
Ба. са в гения :lol: Радвам се, че е станало и аз си го представях за работещо.
griffin - майстор
Lisko написа:
griffin написа:
Всъщност е доста лесно. Само на пръв поглед изглежда че ще има еквилибристика. Ластикът така го стисва че всичко застава в перфектното положение. Само на първия ластик се внимава малко повече (няколко секунди), втория и нататък се слагат светкавично.
Явно си шо бърз в ръцете от мене :-D.

Тема "Как се лепи шестораМн" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: