Всичко за дърводелството
Здравейте, искам да попитам възможно ли е да се направят такива вдлъбнати дръжки на корпусите с борапарат и съответно как и с какъв фрезер?

Прикачен файл

magazin1.jpg
magazin1.jpg (43.24 KиБ) Видяна 2501 пъти

Прикачен файл

kosher 1.jpg
dimitar_petkof - напреднал
Според мен това се прави с фрезова глава. Има два начина или с универсална фрезова глава със сменяеми ножчета за различна форма на детайла или с обикновена фрезова глава със тази форма.
Илчо Илиев - майстор
Този вид ''дръжки'' се правят на фреза с профилна глава...
На борапарат ще е много сложно и опасно да се правят експерименти, доста се отнема на веднъж и трябва стабилна опора..
Виждал съм и прави ,не скосени вдлъбнатини,но е грозно и не практично,а по някои краища на БГ слагат външни дръжки..

Пп. Работя в цех за кошери и ако нещо те интересува, питай смело..
profesionalist_wood - майстор
Ако не произвеждаш серийно кошери,с дърворезбарски длета номер 1 и 2 за по 15 лв ще стане,но е малко повече чукане с чука,и като се мине отгоре с едра и ситна шкурка и е готово.
smaili_73 - напреднал
Ако имаш цирколяр със потъващ диск стават идеални с преместване на линеала на няколко пъти и готово.
nikolson - майстор
Например, свредло за панти и длето за дооформяне.
Благодаря за отговорите! По принцип не е задължително да са скосени отдолу. Важното е да има вдлъбнатина, където да се хваща с ръце корпуса и да става сравнително бързо правенето, защото става въпрос за повече бройки корпуси.
EDI - майстор
Ако е само за канал без закръления, става с оберфрезата и един прав фрезер, като на машината се слага водача, който е в комплектите.Същото става и с борапарата, пак с прав фрезер, като движиш детайла по масата.
lyubohar - майстор
Задължително ли е да е вдлъбнато?
Но може ли по една летвичка да се хване с 2 болта.
Илчо Илиев - майстор
Прикачен файл:
IMG0004A.jpg
IMG0004A.jpg (17.24 KиБ) Видяна 2241 пъти
Прикачен файл:
IMG0003A.jpg
IMG0003A.jpg (18.96 KиБ) Видяна 2241 пъти
Тилфоня не може да прави клипове...или аз май не знам как става,че да ти покажа и как ги правя тия дръжки, дано съм помогнал....

Тема "Въпрос за дръжки на корпус на кошер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: