• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко за дърводелството
pirga - помощник
здравейте !
та кухненска дъска върху която режат готвачите от какво дърво се прави.

знам че са продават но ми трябва дебела и голяма (800х500х100) и майсторите дето продават на пазара не се навиват да ми направят
kendal - специалист
най-често от бук , бе сериозен размер дъска искаш
pirga - помощник
kendal написа:
най-често от бук , бе сериозен размер дъска искаш
до барбекюто за разфасоване на агънца и гусенца, за кълцане на месо.
amesa и kendal
благодаря ви за отговорите
GEORGI5959 - специалист
Цяла дъска с такъв размер не можеш да намериш. Освен ако не ти разбичат някъде от голям труп, но 50см. дъска е много вероятно да се напука и изметне. Ако държиш на такава, по-добре да се направи от две или три съединени и слепени. Ако ти трябва за разфасоване на месо най-добрия вариянт е да си направиш "кютук за месо"- получава се стабилност и няма вибрации, изработва се от бряст. Това дърво не хаби инструмента и не се отделят трески, които да полепват по месото. След употреба не се мие с вода, само се посипва с пласт сол до следващата употреба.
pirga - помощник
GEORGI5959 написа:
Цяла дъска с такъв размер не можеш да намериш. Освен ако не ти разбичат някъде от голям труп, но 50см. дъска е много вероятно да се напука и изметне. Ако държиш на такава, по-добре да се направи от две или три съединени и слепени. Ако ти трябва за разфасоване на месо най-добрия вариянт е да си направиш "кютук за месо"- получава се стабилност и няма вибрации, изработва се от бряст. Това дърво не хаби инструмента и не се отделят трески, които да полепват по месото. След употреба не се мие с вода, само се посипва с пласт сол до следващата употреба.
благодаря, ще го имам предвид
masterval - майстор
Има един нов материал от който се правят кухненски дъски, сигурно сте го виждали. Нещо като бяла пластмаса, има такива дъски по големите магазини. Професионалистите също вече ги използват. имам една такава дъска около 400 х 600 х 20 мм и ми е излишна вече. Ако те интересува, пиши на Лични.
mirk - майстор
Това бялото май е меламин.
xari38 - помощник
pirga написа:
здравейте !
та кухненска дъска върху която режат готвачите от какво дърво се прави.

знам че са продават но ми трябва дебела и голяма (800х500х100) и майсторите дето продават на пазара не се навиват да ми направят
мога да ти я направия в форма на прасенце
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "от какво дърво се правят кухненските дъски" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: