Всичко за дърводелството
Стефко - специалист
От строежа ми преди около 3 г. останаха дъски, които са подредени. При последното разместване забелязах, че някои от дъските са нападнати от дървояди. Има ли начин да се обработят дъските с някакви препарати, и да се премахнат дървоядите.
freshenero - специалист
Обмазване или напръскване с газ за горене.Това го чух сравнително скоро не съм го тествал,но според човека имало ефект.
mitko64 - майстор
Мажеш обилно с нафта. Лошото е че смърдят после с години.
to4ka - напреднал
Напояваш дебело парче дунапрен с бензин и ги минаваш от всички страни, като там, където гадините са оставили видими следи(дупки), упражняваш натиск и задържаш, за да може натрапниците да се надрусат и умрат в екстаз.
colyo - специалист
Преди няколко месеца купих нови дъски за дюшеме над гредоред. След няма и месец започна "скръц-скръц". Разковах ги и отидоха за лютеницата. От около седмица пак се чува едно "скръц-скръц" и си мисля - ако махна вратичката на микровълновата и я обърна към дъските дали няма да има ефект :?
Стефко - специалист
Аз питам сериозно, защото дъските наистина бяха хубави. Бяха! Вече са да дупки. Жалко.
brad4edat - специалист
Това за микровълновата е доста добра идея нищо че е смешна на пръв поглед. Махни вратчката с оловната решетка на нея и долепвай микровълновата плътно до дъските. Така няма да рефлектират обратно вълните към теб и така да се опечеш и ти барабар с гадоете. Мисля че вълните би трябвало да проникнат поне 3 до 4 см. в дървото което би трябвало да е достатачно. Задържай по 1 минута понe на МАКС и гадините ще се споминат.
Би трябвало да проработи добре тази подла идейка :mrgreen:

Пиша от кирилизиран телефон и малко липсва запетаята :(
lov - майстор
Хайде да спрем с глупави и не съвсем безопасни съвети. Не ми се обяснява защо не са безопасни такива изпълнения и как и защо нищо няма да умори.
colyo - специалист
Извинявам се ако идеята ми звучи глупаво, но на пръв поглед би трябвало да проработи. Преди години се мъчих много с тези гадинки в къщата на баба ми и никаква химия не помогна. Дори си взех шприц от Германия с някаква извънземна отрова ( навива се в дупката на дървояда и се помпи с голямо налягане ).....е не мрат. Помещението над, което е гредореда е работилница в момента и по цяла вечер съм вътре. Не е удачно да третирам с миризливи препарати, а нямам и пари в момента да сменям 50м2 ламперия. Ще бъдат взети всички предпазни мерки и ще съм далеч от уреда, ако това те притеснява. Готов съм да чуя всякакви съображения...за и против.

Тема "Борба с дървояди" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: