• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
torbalan - Дървен философ

Сфредела е най-малкия от комплекта, дето е на снимката по-долу. По разбираеми причини не мога да го сложа обратно в кутийката.

Прикачен файл

rsz_dscf5332.jpg
Фитилчо - майстор
Ааааахахахахахахаххахахахаххахахаха
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Успях да пробия няколко дупки с тази бургия. В дърво де...
Като трябва да уточня, че ползвах нормална дрелка. На винтоверта я сложи само, колкото да я снимам, че дрелката нема чак толкоз бавни обороти...

След това си довърших работата с една нормална (за метал) бургия Бош (колкото и да не харесвам тази марка), дето е купена от Практикер. До колкото помня бяха 3 бургии в една опаковка за около 4 лева...
Christo - майстор
Преди доста години ми препоръчаха Гюринг, като производител на качествени свредла. Между впрочем, хората правят и много други неща... Исках да пробивам много отвори ø10, които да са точни, без допълнителна обработка(зенкери, райбери и т.н.), за да не губя време. Свързах се с дистрибутор. Имат размери през 5 СТОТНИ. Като ми каза цената, ме заболя сърцето. Прати ми каталози, няколко хиляди страници. Свредлото го имаше едно и също по размери но предназначено за различни материали. Над 20(двадесет) вида само ø10. Дистрибуторът ми посочи точният тип за моя случай. С голям трепет си купих ЕДНО. Той ми каза, че имат и по-обикновени, по спомен бяха около десет лева парчето. Купих си пет. Не съм пробивал с това качественото(сърце не ми дава). Пазя си го за сувенир. Пристигна опаковано в отделна кутийка, като брошка. Само червеното кадифе липсва. С тия по-обикновените съм пробил стотици втулки от Ст45, сигурно има един километър обща дължина. Не ги точа, защото нямам приспособление и ще ги поразя, а и не се налага за сега. Със задна дата мога да кажа, че съм сключил доста изгодна сделка.
shotik - майстор
Преди няколко години качвах снимки с две мои свредла , които се изкривиха под прав ъгъл, ама не знам в коя статия на форума са. Бяха комплект с бормашина , холандска, KINZO, сега ми е само едното за спомен , другото не го знам къде е .
iliya_i - майстор
Ами те тези свредла май са само за чам, път ти си дупчил паркетини. То от всеки боклук паркет не става! Требе си истинско дърво.

:-D Добре, че не се е случило на Чолев! Да си похаби той най-прекрасното свредло на света заради жената! Може и до развод де се стигне! :lol: :lol: :lol:
Virtex - майстор
Той cholev в голямата си част е обективен от неговият поглед, но не знам дали би предоставил такава информация за любимата му марка :)

Както и французина, все пак от това печели човека ( рекламите из видео ревюта, форуми и т.н. ).
Е, какво общо има Чолев?
iliya_i - майстор
А ти чете ли им инструкцията? Да не са написали, че не са за пробиване на дупки.
  • 1
  • 2

Тема "Качество, което не всеки може да си позволи." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: