• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
Георги Иванов(алцек) - специалист
Здравейте,останаха ми едни летвички от един проект и се чудех какво да ги правя,времето дъждовно,навън не може да се работи и реших да си поиграя малко и се получи това.

Изображение
egomen66 - майстор
Много добре е станало. За това трябват и добри стяги. Колко е дебелината му? :supz:
Дебелината е 30 мм.,а за стягане ползвах тези вайми.

Изображение

Изображение

Изображение
griffin - майстор
Добре е станало :-D. Тия летви от страни как ги захвана, ако са с сглобка при разширяване мой се спука там. Какво лепило и финиш ползва.
Дано не прозвучи като реклама,но е лепило за дърво,от Оргахим Русе.От скоро се занимавам с дървообработване и някои термини не са ми известни,това "финиш"като какво означава ? Предполагам с какво съм го обработил след като е придобило завършен вид.Ако е това значи ползвах едно масло за дърво на ALPINA "Elshe". Летвите отстрани просто са залепени и на по две места ги прихванах със такера с гвоздейчета,които после скрих с мъничко кит,който почти не се забелязва.
griffin - майстор
Да това е финиша :-D. Лепилото водоустойчиво ли е? Маслото така да го кажа ядливо ли е т.к като се реже все пак ще пада и от дървото. И за летвите отстрани ако може да снимаш ако са на сглобка или как са закрепени :-D.
griffin идеята ми беше просто проба,не съм я правил за дъска за кухнята а и големия син като я видя и я повлече веднага (за това че снимки няма как да направя за сега,но като отида на гости ще направя),щял да я ползва за друго.Както писах няма сглобка,просто са залепени и прихванати с такера.За лепилото трябва да прочета на кофичката,защото го прехвърлих във по-практичните тубички от Момент и нея пък жената я повлече за разсад за зеленчуци.
Последна промяна от Георги Иванов(алцек) на пет апр 10, 2015 12:18 am, променено общо 1 път.
griffin - майстор
Аз не критикувам :-D само сбирам инфо.
Не съм го приел като критика колега,напротив приемам критиката и съветите на по-знаещите в занаята като теб и другите колеги.Не съм се родил научен и ще си отида ненаучен от този свят,човек докато е жив се учи.Както казах сега навлизам в занаята,нямам намерение да правя пари от дърводелство,каквото направя за себе си и за децата си това е,просто не ми се стои на едно място ,половината от времето ми е заето със синковеца и когато си почива аз разпускам в работилницата.Другото ми хоби е риболова,но от три години не остава време за него,а с дърводелството хем съм край Митачето хем имам време за дървото.
  • 1
  • 2

Тема "От нищо,нещо" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: