• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
Andisi
Здравейте колеги,

преди седмица поръчах едни стеги от Ebay, a именно - http://www.ebay.co.uk/itm/131458797569? ... EBIDX%3AIT
Днес ги получих и се оказа, че челюстите не са успоредни една на друга а хващат само няколко милиметра в предния край. Нещо ми се струва, че не са истински Irwin.

Въпроса е, според вас това менте ли е и ако откаже търговеца да ги смени, има ли начин да се оправят? Мина ми през ума със силикон и някакви подложки да ги изравня, но не знам дали ще държи?

Прилагам и снимки:

Прикачен файл

4.jpg

Прикачен файл

3.jpg

Прикачен файл

2.jpg

Прикачен файл

1.jpg
cvetomir_77 - специалист
Така като прегледах https://www.google.bg/search?q=irwin&cl ... rwin+clamp ми се видя че всички са така. И ми се струва правилно.
Фитилчо - майстор
Тоя те е извъртял здраво. Само измамници в тоя ибей :?
Ето затова око да види ръка да пипне, портфейл да плати :)
Andisi
cvetomir_77 написа:
Така като прегледах https://www.google.bg/search?q=irwin&cl ... rwin+clamp ми се видя че всички са така. И ми се струва правилно.
Можеш ли да уточниш, защо ти се струва, че е правилно? Аз до сега стеги които съм гледал натискат по цялата дължина, но може и да изпускам нещо.

@Фитилчо - доста неща съм поръчвал от там и не съм имал проблем. Може би защото с голям мерак ги поръчах и затова така стана :) Irwin в БГ не знам къде се продават а и цените сигурно ще са идеални :)
cvetomir_77 - специалист
При стягане шината поддава и се криви. Тогава двете пети застават успоредно.
Andisi
Сега ги пробвах пак, колкото и да стягам не се изравняват. Не е толкова мека пластмасата ми се струва, че да се деформира толкова.
cvetomir_77 - специалист
Това са все примери от резултатите в изображенията на Google:

Изображение

Изображение

Изображение
griffin - майстор
Колега ти стяга ли с тия стеги? Стягат ли?
Моите от този тип не са маркови и имат луфт в главата.
От тия съм си вземал неща и ми бях доволен.
EDI - майстор
подкрепям ГРИФИН.Кучата марка стеги дето имам, подвижната челюст отпред се нахлузва и се затяга с винт и има луфт, който при стягане обира евентуално отклонение в равнината на стягане.Тука не знам как е закрепването.Вариант е да се сложи на челюстите парчета филц или кече 3-4 мм, което да обере отклонението.Иначе ЪРУИН се продава у нас, ама цените са високи.Имам някои техни неща - свредла за дърво, един диск за циркуляр, няколко бита и държач за тях, качеството е добро.
Andisi
@griffin Аз също съм взимал други неща от тях и съм доволен. Те стягат, но не лягат на цялата дължина. Държи само в предния край. Не се променя при натягане позицията на двете част една спрямо друга. Винаги си го има този ъгъл. Снимките които съм направил при максимално натегнато състояние. Не би ли трябвало и без детайл двете челюсти като се натегнат да лягат в една равнина?

@EDI При мен няма подвижна част отпред. Фиксирана е спрямо шината и точно тя е кривата.

Сега видях, че има едни други, които пак са 30 см, но механизма им се разглобява, с подвижно рамо са отпред, но и струват таман 2 пъти повече от моите. На моите и лепенките се бяха разлепили. Та това ме наведе на мисълта, че може да са менте.
  • 1
  • 2

Тема "Стеги Irwin" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: