Всичко за дърводелството
Kondor1 - специалист
Има ли някакви тънкости при ползване на бoркорона? Трябва да направя отвор на една маса (60мм). Направих пробно пробиване на плоскост, но не се получи идеално - малко диагонал стана от едната страна. Повече ме притеснява какви вибрации ще се получат и как ще стане рязането отдолу - да обърна масата настрани или по-добре да е легнала на земята? Намерих една настройваема бoркорона (може да се гласи от 40 до 60мм). Не знам за по-добра ли минава от обикновените, които са отделен трион за всеки размер? (порових, но не можах да намеря снимка на такава)
Последна промяна от Kondor1 на вт юли 28, 2015 3:13 pm, променено общо 1 път.
nikolson - майстор
https://www.google.bg/#q=%D0%B1%D0%BE%D ... 0%B2%D0%BE
Ако е за един отвор и най-евтината ще свърши работа. Ако е да минават кабели, има розетки
http://www.avlonbg.com/bg/aksesoari-za- ... abeli.html
Тези са метални, има пластмасови, по-евтини.
Kondor1 - специалист
Розетката ще замаже положението, но все пак искам да стане прилично пробиване.
nikolson - майстор
Ако искаш, можеш да го направиш от двете страни. Водещото свредло пробива проходен отвор, който да ползваш за център като обърнеш плота.
Kondor1 - специалист
Естествено, че от двете страни. Но първия ми опит не беше много перпендикулярен въпреки, че плоскостта беше хваната на менгеме. Масата ще си стои в свободно положение и изкривяванията може да са по-сериозни. Мярнах някакви стойки за такава цел, но не си струва да купувам цяла стойка за 1 дупка. Искам да разбера дали трябват приспособления или тънкости в похвата - или качеството на резултата е въпрос само на практически опит.
sreky - специалист
1.Бележиш
2.Слагаш боркороната на бормашината
3.Пробиваш дупка на плота
4.От долната(задната) страна разпробиваш на дълбочина 3-4мм, ламината да е прерязан напълно
5.От горната (лицева ) страна довършваш разпробиването
6.Сядаш и пиеш бира

Разминаване се получава ако много ти играе свредлото в отвора иначе няма проблем.Но дори и да има розетката ще го скрие
EDI - майстор
С тенекиените корони трудно ще добиеш отвор с хубава визия.Имам такива и ги ползвам само ако пробивам за конзоли в сачак или ОСБ.За хубав отвор пробивам с други корони - с плътни тела и стабилни водачи като ползвам стойка СПАРКИ и дрелката, ако детайла се събира на стойката.Иначе пробивам с винтоверта.Иска си ръка за право водене на короната и да си подбереш обороти в зависимост от качеството короната и пробивания материал.Важно е врязването, ако го направиш право, нататък върви добре.
LazarGanev - "Велик майстор"
Човека няколко пъти повтаря баркорона, ама не знам дали има такъв бар ("Корона"). Иначе с калашника стават хубави дупки :wink:
mavryt4o - майстор
LazarGanev написа:
Човека няколко пъти повтаря баркорона, ама не знам дали има такъв бар ("Корона"). Иначе с калашника стават хубави дупки :wink:
подробности важното е че се разбираме :-D

Тема "Боркорона - особености" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: