• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
cvetomir_77 - специалист
Има ли програма за разкрой работеща под Линукс.
cvetomir_77 - специалист
Явно аз съм единственият тук, който ползва Линукс система :(.
MrMurdjo - майстор
Въпросът ти е зададен така, че не е ясно какво точно искаш. САМ програма за генериране на G-код или програма, която да ти чертае разкройки на нещо си.
cvetomir_77 - специалист
Задавам размерите на детайлите, както и размера на плочата. Програмата ми създава разположение на детайлите върху плочата с най-малко отпадък. Обикновено това правят програмите за разкрой.
maroka - специалист
MrMurdjo написа:
Въпросът ти е зададен така, че не е ясно какво точно искаш. САМ програма за генериране на G-код или програма, която да ти чертае разкройки на нещо си.
Абе напълно ясно е какво иска :) Човека си е пуснал тема в Дърводелство, визира разкроечна програма за детайли.

Към Автора: не го приемай лично, но вземи се поразтърси в Нета за конкретния случай.
Едва ли си единственият с Линукс, но и не очаквай да сте много :) Най-вероятно ще намериш програмка, но като я поразцъкаш ще стигнеш до необходимостта от wine, а после и до инсталиране на Win на отделен дял от харда.
Не знам каква ти е нуждата да ползваш тази безплатна OS, но си помисли за вариант Win :) А варианти много :)
cvetomir_77 - специалист
maroka написа:
MrMurdjo написа:
Абе напълно ясно е какво иска :) Човека си е пуснал тема в Дърводелство, визира разкроечна програма за детайли.

Към Автора: не го приемай лично, но вземи се поразтърси в Нета за конкретния случай.
Едва ли си единственият с Линукс, но и не очаквай да сте много :) Най-вероятно ще намериш програмка, но като я поразцъкаш ще стигнеш до необходимостта от wine, а после и до инсталиране на Win на отделен дял от харда.
Не знам каква ти е нуждата да ползваш тази безплатна OS, но си помисли за вариант Win :) А варианти много :)

От 2010 година ползвам Линукс Убунту. Сменям вече 3-ти лаптоп с фабричен регистиран заводски Windows и в момента в който си взема компа си инсталирам Линукс (widows-са си го оставям на отделен дял, но го ползвам макс 1 път в месеца за 10 мин) Wine няма да ползвам в никой случай - все още не съм срещнал програма която да работи коректно с него. Колкото до нуждата: въртя два хранителни магазина - отакто съм с Линукс не съм имал проблеми с компютрите в магазините. Освен това в къщи имаме още два лаптопа и един Desktop компютър - 3 години не са преинталирвани, вируси не са имали. Смятам че не е нужно да обяснявам повече за "нуждата да ползвам тази безплатна OS". Забравих да спомена, че при ползването на безплатна OS и безплатен софтуер в магазините не подлежа на санкции по закона за АВТОРСКОТО ПРАВО. ИЗВИНЕТЕ ЗА СПАМ-А.
maroka - специалист
Еми то сам си дал отговора на въпроса си :)
Не се пали, просто попитах за нуждата от Линукс. В твоят случай е напълно резонно да го ползваш.

Колкото до
widows-са си го оставям на отделен дял, но го ползвам макс 1 път в месеца за 10 мин
- инсталираш си програмата, с която работиш за разкрой и си я ползваш безгрижно.
В случай, че не я ползваш по 20 пъти на ден си мисля, че е оптимално за теб решение :)

Ако държиш обаче да използваш такава програма по Линукс просто попитай Google за конкретни предложения :)
valqk - специалист
До колкото си спомням, 2008-9 пусках една програмка Astra разкрой под Линкукс с Wine, но не намирам програмката, а и май е платена. (http://f-utils.org/contacts/prices/ - Цени за лиценз на Астра разкрой)
+ това само я пуснах и после друг ми свърши работа, така че, не е ясно до колко е била функционираща. Помня, че тръгна, разцъках я и един приятел вече беше направил разкроя, който ми трябваше.

п.п. Отделно от съвета за отделен дял с Win, може да пробваш да си инсталираш XP във Virtualbox и там да сложиш каквато си ползвал по Win.
maroka - специалист
До колкото си спомням, 2008-9 пусках една програмка Astra разкрой под Линкукс с Wine, но не намирам програмката, а и май е платена. (http://f-utils.org/contacts/prices/ - Цени за лиценз на Астра разкрой)
Колега, посочената от теб програма представлява plug in за AutoCad. Платена е, но си заслужава всяка стотинка - функционалността й покрива далеч нуждите за разкрой, макар че има директен export към Optimik, ако не се лъжа.
cvetomir_77 - специалист
Благодаря за дискусията. Моля модератор да заключи или изтрие темата. Всички предложения до момента са ми известни. АЗ ПОПИТАХ ЗА ПРОГРАМА РАБОТЕЩА ПОД ЛИНУКС, А НЕ ЗА ВИРТУАЛНИ МАШИНИ, ОТДЕЛНИ ДЯЛОВЕ И ДР. ПОДОБНИ.
  • 1
  • 2

Тема "Програма за разкрой работеща под Линукс." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: