• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
С още един човек работя по един проект. Няма да кажа какво точно правим, защото това е тайна засега. Причината е, не че идеята може да се открадне, а защото паралелно на разработката работя и по атрактивно и впечатляващо представяне на стартирането на проекта (стартът ще бъде даден, когато завършим един не особено сложен начален прототип). Ако разкрия какво правим, тогава ефектът от представянето на началото ще се загуби изцяло!!!

Нещата горе долу са така. Аз чертая конструкцията, а той я реализира от желязо. Оказва се, обаче, че за да се заварят два от детайлите е необходимо да се позиционират точно, което според разглежданията ми единствено може да се осъществи с помощта на специално дървено приспособление, специално изработено за целта. Нещото трябва да се направи на дърводелски струг.

Тези дърводелци, които проявяват интерес да помогнат с джаджата (и ако помогнат) ще разберат в аванс какво е изобретението, което вероятно след около може би месец ще бъде представено публично.
jordanvass - майстор
Не е нужно да разкриваш идеята, но нищо не пречеше да сложиш тука поне една скица на нужното приспособление, за да си направят сметка майсторите могат ли да го изработят. А и да кажеш от къде си, за да не стане така за София да тръгне майстор от Варна и да се окаже, че трябва да извърти на струга една клечка за зъби.
Успех с представянето!
bulhomes2 - майстор
Ми ела до нас и ще го направим!
bulhomes2 написа:
Ми ела до нас и ще го направим!
Това предложение сериозно ли е? Иначе малко са ми неудобни влаковете към теб...
bulhomes2 - майстор
Имам струг. Няма да ти взема пари за работата.
cvetomir_77 - специалист
Брат eledu ти к'во си пушил.

В този форум сме се събрали да си помагаме, а не да се е.аваме един друг. Ако не дадеш повече инфо няма как някой да ти помогне.
Фитилчо - майстор
cvetomir_77 написа:
Брат eledu ти к'во си пушил.
От хубавата Куркума :lol:
cvetomir_77 написа:
В този форум сме се събрали да си помагаме, а не да се е.аваме един друг. Ако не дадеш повече инфо няма как някой да ти помогне.
Откъде си сигурен, че няма да дам нужната информация? Причините да не съм го направил до момента са следните:
1. Детайлът е много елементарен - грубо казано би трябвало да може да се реализира с 2-3 обработки.
2. Все още правя някакви промени по детайла, т. е. не мога да дам завършен модел.
3. За да дам вида на детайла, то трябва да подготвя много старателно фигурата, а това изисква доста време.
Относно 3 да спомена, че както казах в първата тема планирам нещата да ги представям добре, така че не искам да "освинвам" още отсега работата като давам грозни неясни и неточни чертежи.
jordanvass - майстор
То хубаво, че си прецизен, ама подготви се добре, па тогава питай. Щото какво излиза - и аз не знам какво искам, ама да питам вие можете ли да го направите. Малко несеризоно звучи това питане. Въпросът не опира толкова до това дали хората ще могат, а дали ще искат въобще да се занимават с твоето задание. Добре би било горе-долу да имат представа за какво иде реч, а те детайлите винаги могат да се доуточнат в хода на работата.
bogomilZ - специалист
Още един въртолет
  • 1
  • 2

Тема "Един железарски проект с нужда от дърводелско участие!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: