Всичко за дърводелството
Ray
Здравейте, колеги!

Имам проблем - правят ми в двора дървен навес - дървена констукция, отгоре я покриват със съчак и върху него се лепи битум с посипка.

Проблема е, че утре ще се реди съчака а днес момчето което го е мазало с масло за дърво (с цел да го импрегнира) на растителна основа - е намазало съчака от двете страни без да съобрази, че отгоре ще се лепи битум с лепило.

Мисля, че е проблем и върхо маслото лепилото няма да хване добре :( То като се пипне съчака седи леко мазен .... :(

Какво може да се нрпави за да се сигурно, че лепилото ще хване? Аз си мислех за шкурене или обезмаслител?
griffin - майстор
Ако имаш време да изчакаш маслото ако визираш ленен безир, а не моторно масло би трябвало да изсъхне и да направи твърд филм.
toni_g79 - специалист
битумните керемиди не се ли коват с пирони? :roll:
EDI - майстор
Някои ги лепят с горелката, други само ги коват, трети като мен използват за закрепване плоски копчета за картон :-D :lol: .Накови си в черната контактна част керемидата, а в предната част ползвай студено битумно лепило /патрони по 330 млл/.Маслото по никакъв начин няма да ти пречи.
Ray
битума на руло с посипка и ще се лепи с битумно лепило. Маслото е намазано вчера и съчака седи леко мазен - това ме притесняваше като се намаже битумното лепило дали ще хване добре на дървото?

Благодаря!
EDI - майстор
На руло още по-лесно.Ковеш в контактната част, а от другата страна под ръба на снадката удряш дебел шев студено битумно лепило.После със ситна стъпка :-D минаваш по шева и си готов.Аз така си работя в къщи нещата и никакви проблеми през годините.Преди да развиеш рулото, обгори с пистолета с топлия въздух стърчащия найлон по ръбовете, да не ти се пречка после.Самия найлон под рулото можеш да не го махаш.

Тема "ПРОБЛЕМ съчак намазан с масло - лепене на битумни керемиди ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: