Всичко за дърводелството
profesionalist_wood - майстор
Мисля да си сваля стария байц на вратите със шлайфане. Дали ще стане със песъкоструйка? Не съм пробвал този вариант на дърво :? А вратите са 10 и ще се разбия от шлайфане плюс каси....просто наемателите са мазали по вратите без мое разрешение някога и сега се чудя как да ги оправя :x
Щях да отбележа,че байца е много тъмен кестен и грозен
Hplane - специалист
С песъкоструйка според мен ще надереш много вратите.Защо не пробваш да ги рендосаш?По-бързо е от шлайфането но пак ще отнеме няколко часа.
griffin - майстор
Пробвал ли си варианта смивка(но от по-качествената която не е задължително да се мие после) и след това с шкурка. Байца не съм сигурен доколко ще излезе ако е попил по-надълбоко във самото дърво, но работата ще се ускори много без да се налага да сваляш много от старото дърво. Варианта с евтина смивка съм го пробвал и ако не се измие хубаво дървото посивява имай го това в предвид :).
profesionalist_wood - майстор
Понеже ме притеснява,че малоумниците са минали с байц и след това с яхтен лак :shock:
Вратите са чамови ,ама как попива чама... :rolleyes: Имат доста сложни профили на таблите
Трябва да направя май така-Да ги мина на песъкоструене и после да шлайфам на ръка да скрия драскотините

Ух...ще го направя пробно на парче дъска

Тема "Освежаване на врати" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: