Всичко за дърводелството
la_bamz - специалист
Когато лепя дърво, ползвам само това лепило: http://www.gsstroimarket.bg/view/9195.html . Цената е малко "интересна" :). Попадна ми за 5 литра да си взема за 25 лв, но му изтича срока след 2-3 дни. Та въпросът ми е: Какво се случва на подобен вид лепило когато му изтече срока на годност. Все пак 5 литра са ми много и ще ми отидат поне за година и половина. Ако някой е запознат ще бъда благодарен да сподели, защото трябва да действам бързо ;). Благодаря предварително :partyman: :partyman: :partyman:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ако е твърде много евтино е възможно да е съхранявано на студено...
С врмето сгъстява и увеличава вероятността да се пресече. Но пък всички си имаме стари лепила и не ги мислим. Преди да го ползваш ще разбереш наред ли е, ако те притеснява да не би да работиш с развалено лепило. Познава се по миризма и консистенция, нали
Аз бих го купила
mavryt4o - майстор
Аз го взимам през фирма без ддс с отстъпка на 33 така че не му мисли вярно на -15 хич го нямаше ама се отпусна и взе да хваща.Пък срока е за най-добро до...не че след тази дата е за боклука.
griffin - майстор
Имам българарско лепило за дърво което е на 8 години и освен, че малко се беше сгъстило друго нямаше като последствие. Температурата на помещението дето се съхраняваше никога не е падала под нулата, ако замръзне лепилото е за боклука. Сгъстеноти лепило може да му се прибави съвсем малко вода въпреки че не го препоръчват :-).
Лятото си купих кофа водоустойчиво лепило на содал 5кг с отворено време 8 минути без отстъпка и с ддс, не съм сигурен дали 'сделката' е наистина сделка :-D
EDI - майстор
За хоби според мен няма нужда от такива запаси.Ако произвеждащ, да, ама иначе за какво ти е.Аз ползвам 2-3 вида лепила и винаги си вземам малки разфасовки.Това особено важи за полиуретановото лепило.
la_bamz - специалист
EDI написа:
За хоби според мен няма нужда от такива запаси.Ако произвеждащ, да, ама иначе за какво ти е.Аз ползвам 2-3 вида лепила и винаги си вземам малки разфасовки.Това особено важи за полиуретановото лепило.
И аз стигнах до това заключение. За 3 години (от както ме влече "дървенията") съм изхабил 2 Водоустойчиви на Moment и 1 Express което са си общо 2 литра, което на доставни цени си е около 30 лв. Та ако трябва да рискувам, за 5 години да спестя 30-40 лв, наистина не си заслужава.

Благодаря за отговорите !
griffin - майстор
за вас не знам аз миналата година съм опукал 3 кила без да съм работил професионално :-D
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
griffin написа:
за вас не знам аз миналата година съм опукал 3 кила без да съм работил професионално :-D
:-))) Аз свърших всичките стари лепила. За едни папие-машета, много им върви
Trudno - помощник
la_bamz написа:
Когато лепя дърво, ползвам само това лепило: http://www.gsstroimarket.bg/view/9195.html . Цената е малко "интересна" :). Попадна ми за 5 литра да си взема за 25 лв, но му изтича срока след 2-3 дни. Та въпросът ми е: Какво се случва на подобен вид лепило когато му изтече срока на годност. Все пак 5 литра са ми много и ще ми отидат поне за година и половина. Ако някой е запознат ще бъда благодарен да сподели, защото трябва да действам бързо ;). Благодаря предварително :partyman: :partyman: :partyman:
Лепилото за дърво на Момент D3 според мен е едно от най-добрите на пазара. А да ти кажа цената за на дребно в този сайт изглежда напълно нормална, в кварталните магазини около нас е с по 2-3 лева нагоре! Относно срока на годност аз не бих се притеснявал, лепилото е с отлични качества и след изтичането му, но най- добре направи малка проба някъде, за да си сигурен. Ако е замръзвало зимата се пресича и не препоръчвам да се използва.

Тема "Въпрос за лепило Moment d3" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: