Всичко за дърводелството
pavels - напреднал
Здравейте,

Искам да направя подобен рафт/бюро във всекдневната:
Изображение

Като в моя случай искам да изглежда така:
Изображение

Основния правоъгълен плот ще бъде 246/53,5/2,8 см http://www.ikea.bg/kitchen-and-applianc ... 452/15583/ . Ще отрежем 10 см, защото стандартно се продава 63,5. Като към него ще има залепени ъгли (както е показано на "чертежа").

Основното, което ме притеснява е как стабилно да го захвана за стената. Като се има впредвид, че плота ще се ползва за тв, друга аудио/видео техника с общо тегло ~40кг и бюро (ще се ползва с лаптоп). Плота с ъглите също тежи около 40кг. Както се вижда на първата снимка не искам да има крака и също така за разлика от снимката тук в ъгъла плота няма да е захванат за стената. Самите ъгли на плота ще бъдат залепени с някакво лепило за основния. За момента съм решил да ползвам г-образни стоманени профили за захващане за самата стена подобни на тези - http://bit.ly/1MQWxsb и дървени спънки от греди за захващане по-напред на плота (подобно на първата снимка). Мислите ли, че това ще е достатъчно стабилно и здраво (все пак плота е ПДЧ)?
griffin - майстор
монтирай под плота на стената една дебела греда на която да легне плота, ако можеш в дясно също монтирай такава греда като я пуснеш малко по навътре от края на плота, за да не се вижда. За носене на предната част на плота аз бих сложил подпори с рамо под плота поне 30-40 см. Тези скоби които си ги избрал няма да ти свършат работа. Скоби може и да си изработиш от дърво с дъговидна форма да не пречат на краката ти. И последно на тая дължина на плота бих сложил укрепваща греда дърво малко по навътре от челото на плота, за да не се вижда много, ако го оставиш така има опасност да провисне, ако скобите ти не са с достатъчна дължина на рамото.

Тема "Бюро/рафт с плот за кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: