Всичко за дърводелството
emosms - специалист
Здравейте

Търся варианти за направа на едно нещо.

Къде може да фурнироват плоскости с естествен фурнир?
Предварително да се фрезова ръба на радиус, и да се облепи?
С техен материал - мдф, приличен шперплат.

Евентуално, само ако дам някъде да го фрезоват (ще си пусна разкрой от гол мдф за тези и други детайли), изпълнимо ли е такова облепване в домашни усовия?
Фурнир, мисля че намирам в нета (технически, естествен)

Въобще нямам идея.
amesa - специалист
Може да опиташ там:

34.101646, -118.364857
48.8582641,2.2923184,17
51.5013673,-0.1440787,17

Успех!
emosms - специалист
amesa написа:
Може да опиташ там:

34.101646, -118.364857
48.8582641,2.2923184,17
51.5013673,-0.1440787,17

Успех!
Най добре в пловдив, или някой дето да праща по еконт
манихеин - специалист
Един съвет - не откривай топлата вода заради стотина лева. Ще се опариш. Уверявам те, че нито имаме по-големи лопати, с които ринем пари, нито пък сме по-малко стиснати от тебе, но си плащаме за изработка на фолирани вратички от МДФ.
nikolson - майстор
манихеин написа:
Един съвет - не откривай топлата вода заради стотина лева. Ще се опариш. .
Цитирам те само защото бях ти посочвал линк за "фолиране", а мнението ми е към колегата, който пита. Въпросните вратички с "фолио" са мисля 110 лв/м2, т.е. вратичка 60х30 см ще е 20 лева. Само че за фрезоването трябва проект, софтуер...и това струва пари.
emosms - специалист
манихеин написа:
Един съвет - не откривай топлата вода заради стотина лева. Ще се опариш. Уверявам те, че нито имаме по-големи лопати, с които ринем пари, нито пък сме по-малко стиснати от тебе, но си плащаме за изработка на фолирани вратички от МДФ.
Одеве се сетих, че става въпрос за т.нар. мембранни вратички.
Ами нямам нищо против, стига да видя декор който ми харесва.

Гледах едни едноцветни, точно така фалцовани с радиус, и какво да ти кажа - изглежда доста зле повърхността.
Наистина много, ама много зле. Особено до един акрил, въпреки че акрила няма радиус, прилича от на баба ми времето - евтиния някаква гадна.
На бабунки едни малки ямички - абе какво да ви кажа, много тъжна картинка беше, даже не ги питах за цена.

А акрила, цяла плоча от евтиния,е да речем 140 лв.
Няма да споменавам името на фирмата.

За дървесни декори имам някакви надежди, че може да има свястна мембрана, която да наподобява текстурата на някои ПДЧ декори (евтини).
Но тези които съм виждал, мембраната е по-гадна и от на кастамону декорите.

Най хубаво би било от технически/естествен фурнир. Става въпрос за два детайла, не е точно мебел.

Колкото до операцията с фрезоването на канта - не ми се дават 100 лв за някаква смотана оберфреза, която ще ползвам 2 пъти.
Иначе сам ще си го направя.
Какви проекти, какви CNC ...... какви софтуеъри ????????? Минаваш ъгъла и бягаш да играеш :D :D :D
манихеин - специалист
nikolson написа:
манихеин написа:
Един съвет - не откривай топлата вода заради стотина лева. Ще се опариш. .
Цитирам те само защото бях ти посочвал линк за "фолиране", а мнението ми е към колегата, който пита. Въпросните вратички с "фолио" са мисля 110 лв/м2, т.е. вратичка 60х30 см ще е 20 лева. Само че за фрезоването трябва проект, софтуер...и това струва пари.
Не разбрах.
emosms - специалист
nikolson написа:
Идея нямам за какъв ъгъл говориш.
http://www.modeks.eu/?%C3%E0%EB%E5%F0%E ... 4%E5%EB%E8
Знам че на дребно е умряла работа да търсиш да ти правят неща, но какво да направя..
За конкретното нещо... мислих да го правя от акрил и имам 100% отгоре, заради остатъци.
Пак е може би най-вероятния вариант, но направо във фирма за разкрой. 150лв/м2 и нагоре цена на вратички от акрил е несериозно.
И то от обикновения.

А с радиус и фурнир/хубава мембрана(съмнява ме дали има такава) , ще е по-добре.

Мейл от модекс:

"проверете дали е готова вашата поръчка
http://www.modeks.eu/orders.php

ВНИМАНИЕ: РАБОТИМЕ САМО С ПРОИЗВОДИТЕЛИ!
ЗАПЛАЩАНЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО.
НЕПЛАТЕНИ ПОРЪЧКИ НЕ СЕ ПУСКАТ ЗА ПРОИЗВОДСТВО.
СРОК ЗА ИЗРАБОТКА 20 КАЛЕНДАРНИ ДНИ
НЕ ПРИЕМАМЕ ПОРЪЧКИ ОТ КРАЙНИ КЛИЕНТИ!"

А ето и проект :D
http://s22.postimg.org/fmmnhvr0x/4elo_1.jpg
nikolson - майстор
В магазините за мебели обикновено има стелажи с вратички по избор
Прикачен файл:
vratichki.PNG

Тема "Фурнироване на мдф, шперплат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: