Всичко за дърводелството
Lisko - майстор
Издълбах това дънерче да стане нещо като кутия за моливи и химикалки.
Малко ме е яд че на някои места махнах кората преди да се замисля, но вече е късно.
Сега се чудя с какво да го намажа - за красота и здравина, че в момента на много места е ронливо.
Имам лак на водна основа който става матов. Другото което се сещам е - с разредена с кореселин епоксидна смола.
Тогава ще стане лъскаво. Това е не дилема ами трилема - дали да е лъскаво, дали да е матово и колко да е дебело покритието.
Идеи ?
Изображение Изображение
EDI - майстор
Полиуретанов паркетен лак.
Chefo77 - майстор
Аз бих го омаслил. Т.е. бих го потопил в масло, предварително загрято до максимално течно състояние.
egomen66 - майстор
Ако не се запечата правилно , след време останалата кора ще се отлепи. Със омасляване , ще има временен ефект. Със Полиуретанов паркетен лак , нанесен многократно. Или с епоксидни смоли.
Lisko - майстор
Мерси на всички!
Може би ще се спра на тоя лак.
griffin - майстор
Ако дървото е мокро напои го с масло както каза колегата след като изсъхне хубаво може да се мине с лак.
torbalan - Дървен философ
Лак върху масло не е най-добрата идея... :)

Откакто намазах трапезната маса с топ ойл на осмо - друго не ми се ползва за целта...

С тиково масло също е много готино...

В ИКЕА продават едно, дето е за плотове - мисля, че и с него ще стане идеално. При това не е скъпо...
griffin - майстор
torbalan написа:
Лак върху масло не е най-добрата идея... :)

Откакто намазах трапезната маса с топ ойл на осмо - друго не ми се ползва за целта...

С тиково масло също е много готино...

В ИКЕА продават едно, дето е за плотове - мисля, че и с него ще стане идеално. При това не е скъпо...
маслото след изсъхване образува тънък филм и няма проблем да се намаже с лак. Ако мацаш с ленено масло примерно или ленен безир.

Тема "С какво да го обработя това дънерче" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: