Всичко за дърводелството
wanderer - специалист
  • от доста време се оглеждам за такава машина, и почти съм готов вътрешно да прежаля пари за нова. от многото ровене и информация неминуемо възникват въпроси на които ако знам отговорите, ще ми е по спокоино. бях се загледал по ей този -
http://www.swm-maschinen.de/eshop/holzb ... s-250.php5
  • с опцията да ми го закупят и донесат безплатно, или със символично заплащане. чудя се до колко е стока. не ми се купува нещо докато не сум го пипнал ама....като характеристики ми звучи добре с изключение на по малкото обороти в сравнение с аналогичните модели. нямам идея и от къде ги изкопаха тези 200 кила. гледам SIP имат подобен -
http://www.sipuk.co.uk/sip-10-cast-iron ... 01332.html
  • JET също
http://www.jettools.bg/циркуляр/130-цир ... bsb2-.html
  • освен разликата в боята, задния плот и разбира се оборотите не мисля че имат конструктивно някаква разлика. май от един завод излизат??? :-D (същия синдром го гледам примерно и при машините на бернардо - холзман - холцстар) . питането ми е: стока ли са според вас, или ще искат бъзикане и доработване, и в крайна сметка ще трябва да преглътна някой и друг компромис? спира ме до някъде и гаранцинното/сервизното обслужване при евентуална покупка от чужбина. всяко мнение е добре дошло. особено критика. в крайна сметка трябва ми по прецизна машина от тази с която разполагам в момента, и или ще се бухна на нещо подобно, или ще си взема един приличен герунг с изтегляне, а пък по натам евентуално ще помисля за по прецизен самоделен или хубав втора употреба стационарен циркуляр.
  • p.s. - не съм сигурен дали точно за тък е темата. по скоро вероятността тук да я прочетат и да вземат отношение повече колеги е по голяма. :)
mavryt4o - майстор
Има страхотна българска машина за 1000 фреза с циркуляр с голяма каретка светулка :) ама ти си знаеш...
wanderer - специалист
от чисто любопитство - къде да видя?
mavryt4o - майстор
wanderer написа:
от чисто любопитство - къде да видя?
В олх но напиши циркулиар няма да съжеляваш
wanderer - специалист
машината е продадена преди два дена :?
mavryt4o - майстор
wanderer написа:
машината е продадена преди два дена :?
Аз затова се въоражавам с търпение и падне ли ми действам :wink:
griffin - майстор
килата са от плотовете, ляти са.
ако ти се занимава драсни едно лично на фитилчо от форума той може да има нещо.
колегата има стар сип и е доволен от него, единствено трябва да се внимава като се заключва линеала за разбичване, че може да мръдне.
втората машина е трифазна трябва да имаш такава инсталация.
на акса машината реже до 75 мм, може да ти е малко, но това според личните нужди на всеки.
втората машина е с по странен отвор на диска 25,4 аз специално сум виждал само на еволюшън дискове с такъв отвор, аз имам строителна машина с такива обороти и не намирам особена разлика в качеството на сряза спрямо машина с 5000 може малко по бавно трябва да се кара при напречни срезове.
Фитилчо - майстор
Може и да има нещо за колегата в тоя бюджет :-D
Ако иска да драсне ено лично ако му се занимава
wanderer - специалист
благодаря на отзовалите се. имам трифазна инсталация, и повече харесвам трифазните мотори ако става въпрос за машини, но ако имам избор купувам с монофазни. не се знае къде ще се наложи да работи машината. за диска - проблем ли е ако машината лови 25,4 мм.? с втулка няма ли да кара дискове с отвор 30 мм.? все още имам време да реша окончателно, надявам се да не сбъркам с избора.
griffin - майстор
за диска не знам какво е вътре в машината може и да стане с втулка

Тема "Избор на стационарен циркуляр" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: