Всичко за дърводелството
Здравейте на всички, купих си сглобяем басеин за двора наскоро, но не съм обърнал внимание че басеина не се вгражда или вкопава в земята а е надземен. И реших да си направя дървена веранда със стълни към басеина, но незнам колко дървен материал ще ми трябва как да го изчисля и как изобщо да нареда материала за да не се разпадне :D Пускам снимка за да видите какв оимам предвид.
Благодаря ви предварително за помоща :)

Изображение
griffin - майстор
Ако може да си го начертаеш със скетчъп там може да си калкулираш директно колко материял ще ти трябва, ако не трябва да го смяташ на око, но си предвиди запас около 20-на процента от общата сметка.
mavryt4o - майстор
,,как изобщо да нареда материала за да не се разпадне'' Изглежда нямаш елементарни познания в тази област един съвет не го прави сам.Преди да се нареди материала има една доста солидна носеща конструкция която не се вижда на снимката .След като се поставят вертикалните греди има други който свързват конструкцията напречно и върху тях други които пък я свързват надлъжно на тях се кове декинга .Ме се вижда мащабно но ще влезне материал колкото да купиш още един басейн.

Тема "Веранда за басеин" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: