Всичко за дърводелството
nikolay7 - напреднал
Имам едно задание, при което трябва да се извършат две манипулации на ПДЧ / МДФ плоскости:

Едното е да се направят канали, широки 10мм и дълбоки 4 - 5 мм,
т.е. да се получи нещо такова:

Изображение

Другото е, да се отрежат под ъгъл, за да могат да се съединят, както е тук например:

Изображение

Въпросът ми е - какви машини са необходими за да се извърши това и какви са наименованията на тези процедури?
Аз нямам възможност да го направя и ще търся някой, който да го извърши като услуга, но поне да знам на каква машина става, за да съм наясно към кого да се обърна - фирмите, които режат плоскости, или дърводелец ?
sstefanov - майстор
Фирмите, които режат плоскости няма да ти го направят. Търси дърводелец. Просто му покажи снимките.
EDI - майстор
Трябват герунг и оберфреза.
nikolay7 - напреднал
ясно.
А случайно със CNC рутер дали има начин да се направят каналите, защото така или иначе го ползвам като услуга в една от фирмите, които режат плоскости?
Lisko - майстор
Що да няма? Ако ти е по-евтино обаче.
sstefanov - майстор
Има и много по-сложни начини от CNC (както и по-прости и евтини, разбира се).
nikolay7 - напреднал
ами взимат ми 1.5лв на метър за рязане на CNC, не знам дали някой дърводелец ще ми вземе по-малко и ще го направи като хората.
Като цяло аз имам ОГРОМЕН проблем с намирането на хора, които да извършат каквато и да било услуга,
било дърводелец, било заварчик, било монтьор и какво ли не ...
Последния ми горчив опит беше с едни дъски, нямаше размера, който ми трябваше в склада и говорих с един дърводелец да ми ги разбие и рендоса четиристранно. Даде ми цена, казах добре, купих дъските, едвам ги натоварих 4 метра талпи, карам ги.
След два часа звъни - отивам - ми той само ги нарязал, натрошил краищата, зъбери от всякъде да се пореже човек. Питам го - ама нали говорихме да са четиристранно рендосани - вика - аааа, няма такова нещо, кой ще ти рендосва за толкова пари /за справка платих сумарно 800лв на кубик за тази му услуга - да ги нареже на циркуляра!/.
Случка преди тази - възложих на един човек изработка на едни метални конструкции, даде ми оферта, приех я, закарах му железата според уговорката, след два дни ми звъни и ми вика - не мога да го направя, детайлите ме изнерват, приключвам.
Той хубаво приключи, но нито изработи детайлите, а ми и съсипа материала. Резултат - пих една студена вода.
Такива случаи имам стотици.
Много, много трудно успявам да намеря точния човек, не знам проклятие ли е, какво ли :rolleyes:
Lisko - майстор
"Кой ще ти го направи за толко пари" е тотален идиотизъм. Клиентът не е длъжен да е в час с ценоразписите за това или онова, че като му кажат някаква цена, автоматично да се сети че нещо си не е включено. Още повече ако е ПОИСКАЛ да бъде включено.

За каналите - няма такъв дърводелец дето да ти ги направи за колкото ще ти вземат твоите хора на CNC-то.
griffin - майстор
Нещата от снимките могат да се направят и само на циркуляр :-D
mavryt4o - майстор
айде стиснахте си рацете с най-добрия

Тема "Питане за два типа обработка на плоскости - как се извършват?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: