Всичко за дърводелството
alabal - специалист
Купих си жилище и по време на ремонта една от вратите стоеше отворена а другата беше изобщо откачена от пантите. В резултат на това вратите са се раздули и сега не могат да се затварят. Въпроса ми е да ги почвам ли с рендето/шкурката/пилата или има вероятност с затоплянето на времето да се свият и ако им махна излишния материал после да става течение поради неуплътняване. :?
mcm - специалист
Закачи ги на пантите и изчакай да изсъхнат. Проблема с леко раздути врати от влажния въздух зимата в къщи, решавам като намажа там където се трие в касата или със сапун или с твърда оръжейна смазка /такава имам под ръка/ Лятото като изсъхнат се оправят. Друго което трябва да погледнеш са пантите, често има износване и провисват, и е по добре да смениш пантите, вместо да рендосваш. Последно, погледни и при ремонта да не са мръднали нещо касата на вратата. Успех !
EDI - майстор
Зависи и от какъв материал са вратите-масив или някакви сандвичи.
sardaesox - напреднал
Имам същия проблем с чамови врати. Рендосването само може да влоши нещата, според мен. Но не знам как да реша и аз този проблем.
iliya_i - майстор
Я изсъхнат, я не! Решението еИзображение
alabal - специалист
С едната врата стана номера с сапуна, но с другата нямаше успех . Ще изчакам още малко да изсъхне и ако не се оправи ще рендосвам.
Bambookita - специалист
Срежи пяната, разпъни и запени пак но с хубава пяна. :)
mcm - специалист
Не бързай с рендосването, щом се е затваряла преди ремонта изчакай още малко. Ако все пак се наложи да рендосваш, първо опитай отнемеш от материала с едра шкурка.

Тема "Ремонт на раздути врати" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: