• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
digitalpr - специалист
Здравейте,
трябва ми банциг за рязане на дървен материал. На машината ще се режат дъбови плотове с дебелина 30мм. Минималният радиус, който ще се реже е 150мм а максималният 450мм (кръгове с размер ф300 и ф900). Някой може ли да сподели информация каква мощност да гледам? Каква трябва да е ширината на ножа за такива радиуси на рязане? Машината ще работи няколко дни в месеца, но когато работи ще е цял ден. Приемам съвети и за конкретни модели.

Поздрави!
torbalan - Дървен философ
А нещо в този дух?

Изображение
digitalpr - специалист
Не :), трябва да е банциг.
30 мм дърво мисля, че с всякакъв нормален банциг от читав производител може да го режеш. Остава да измислиш как ще въртиш дървото така, че да се получи хубав кръг. Единственото, котео ми хрумва е да удължиш плота от свободната страна и там да имаш подвижен "фиксатор".

Първия, който отворих му дават до 165мм, което е мнооого повече от 30.

Не знам при 300мм радиус дали няма да е проблем ширината на лентата?
digitalpr - специалист
Ами тази височина на просвета която дават е габарита на дървото което мога да пъхна и той е достатъчен за моите нужди дори на банциг за 300лв. По-скоро ме интересува каква мощност трябва да избера за 30мм дъб, така че да не се тормози машината а да реже нормално. И също така да, лентата е от значение предполагам за малките радиуси (150мм), но не зная каква ширина на лентата е подходяща.
Този, дето посочих от предния линк, го дават да работи с ленти от 6 до 20 мм.
Според мен с 6мм няма да имаш проблеми.

След, като на машината и дават да реже 165мм - твоите 30 няма и да ги усети дори.
https://www.youtube.com/watch?v=H59G5bMrqRo

Нещо подобно си представях и аз :)

Мисля, че притесненията ти за мощността са излишни. Тези машини са проектирани да работят с твърдо дърво.
Илчо Илиев - майстор
digitalpr написа:
Здравейте,
трябва ми банциг за рязане на дървен материал. На машината ще се режат дъбови плотове с дебелина 30мм. Минималният радиус, който ще се реже е 150мм а максималният 450мм (кръгове с размер ф300 и ф900). Някой може ли да сподели информация каква мощност да гледам? Каква трябва да е ширината на ножа за такива радиуси на рязане? Машината ще работи няколко дни в месеца, но когато работи ще е цял ден. Приемам съвети и за конкретни модели.

Поздрави!
Влез в продавалника и напиши банциг,който си харесаш ,но да е с колела поне 600мм , за това натоварване,и мотор 1,1kw ще стане,в тубата имаше няколко клипа как се изрязва кръг,приспособлението е елементарно...
Лентата е добре да е тясна,20мм е макс...
  • 1
  • 2

Тема "Избор на банциг за рязане на дърво" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: