• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
filbig - специалист
Здравейте. Искаме да си направим с жена ми дървена каручка, в която да има много цветя. Изработката на самата каручка не ми е проблем, но не се сещам как мога да направя самите дървени колела. Ще съм благодарен за някоя идея. Склонен съм да ги поръчам, ако има кой да ги направи.
filbig - специалист
Хора, никой ли няма идея за тез дървени колела на талигата. Ще ми пропадне идеята, а си мисля че ще стои добре на двора цялата в цветя.
velsi - Почетен майстор
Идеи има, но малко информация си дал. Опиши как точно си го представяш това колело: диаметър, дебелина, брой спици, главина... Ще го измислим.
filbig - специалист
Става въпрос за дървена каручка, която да изглежда като истинска от едно време, колелата да са дървени- виждал съм ги в механи използват ги за декорация. Ще пробвам пак да намеря снимки :)
escutcheon - специалист
Виж тук има всякакви щуротии.
http://www.aukro.bg/item455932717-staro ... aruca.html
Продава се цяла каруца
http://www.aukro.bg/item455164703-stara ... aruca.html
:? :?
filbig - специалист
Мерси за линковете escutcheon. Точно за тези колела става въпрос. Могат ли да се изработят такива подобни?
" Рибата се лови в морето"

Първото село, и все ще нямериш стари излезли от употреба колела, който ще ти свръшат декоративна работа / ако съм разбрал/. Ще платиш некой лев, но сравнето с нови ще си "на кяр".
Малко реставрация и готово :roll:
filbig - специалист
Питам и по селата, ама засега няма резултат. А наистина ще станат добре с малко обработка.
FMaster - специалист
Колега на линка цяла каруца дават за 110лв. :shock:
Както и да го смяташ ще дадеш повече пари за гориво докато търсиш по селата ... я има 4 еднакви колела, я не! Да не смятаме останалия дървен материал, нерви и напасвания ... Успех все пак, като я нагласиш качи някоя снимка да видим чудото ... :wink:
ето една измислена и изработена от мен дървена двуколка

Прикачен файл

1800476_10200788795920803_1916335099_n.jpg Ето една дървена двуколка изработена от мен
  • 1
  • 2

Тема "Дървена каручка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: