Всичко за дърводелството
Здравейте! Бих искала да направя диванче от палети за детската стая на момичетата ми. Идеята ми е да сложа на Г два/три палета, да ги събера с винтове за дърво и отгоре да наредя шарени възглавнички... Въпросът ми обаче е свързан с боядисването - Ще ми се да са бели или резедави, може и бледо розови, но и все пак да има модерния "рустик" вид. Та посъветвайте ме:
1. С латекс или блажна боя?
2. Да шкуря ли преди боята или "рустик" вида ще се получи ако изшкуря след като съм боядисала?

Благодаря!
EDI - майстор
Първо прешлайфаш палетите да премахнеш грубите мустаци.Може с шлайф, може и на ръка, като слагаш шкурката на дървено трупче.После минаваш с акрилни бои, намират се навсякъде.После пак шлайфаш и има два варианта - оставяш така или удряш още един слой акрилна боя, като не нанасяш навсякъде, а драскаш с четката и по.малко количество боя, да се вижда и подложния слой.Това в общи линии е най-лесния начин.
nikolson - майстор
Т. нар "шаби ефект"(варов, гипсов) се получава като към боята се добави хлебна сода (по-хоби вариант), или креда, в съотношение 2:1. За придаване на "износен"/рустик ефект, след изсъхването се шлайфа.
Благодаря за съветите!
(само последно въпросче - а като приключа да лакирам ли с безцветен лак или акрилната боя е достатъчна?)
toolegittoquit - майстор
Залепи на палета, който ще стои отдолу подложки от гума, че после като се надере хубаво ламината при някое разместване...

Тема "Диван от палети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: