Здравейте, възможна ли е процедурата?
Скоро мазах едни неща от мдф с такъв лак, на декоратор, с цел да ги предпазя от влага за една задача.
Честно казано, резултата ми хареса. Има някакви следи от четката, но е доста прилично.
Подлежи ли яхтения лак на полиране?
Едва ли ще го докарам като пиано, но ако залича следите от четката и леекичко му вдигна гланца в следствие на операцията, ще съм предоволен.
Трябва ли да шлайфам с шкурка (примерно 2000, да се махнат следите от четка)?
След такова шлайфане, сигурно ще иска втора ръка. Даже май след втората ръка по-добре да шлайфам, за да не го пробия.
Самото полиране, с кече и масло, спирт, разредител? На сухо?
С винтоверт и някакво кече на шайба ще стане ли?
Детайлите за полиране са мдф плоскости, облепени с технически фурнир.
Няма да са за външни условия, нито за влажно помещение, като устойчивост предполагам ще е предостатъчно.
Скоро мазах едни неща от мдф с такъв лак, на декоратор, с цел да ги предпазя от влага за една задача.
Честно казано, резултата ми хареса. Има някакви следи от четката, но е доста прилично.
Подлежи ли яхтения лак на полиране?
Едва ли ще го докарам като пиано, но ако залича следите от четката и леекичко му вдигна гланца в следствие на операцията, ще съм предоволен.
Трябва ли да шлайфам с шкурка (примерно 2000, да се махнат следите от четка)?
След такова шлайфане, сигурно ще иска втора ръка. Даже май след втората ръка по-добре да шлайфам, за да не го пробия.
Самото полиране, с кече и масло, спирт, разредител? На сухо?
С винтоверт и някакво кече на шайба ще стане ли?
Детайлите за полиране са мдф плоскости, облепени с технически фурнир.
Няма да са за външни условия, нито за влажно помещение, като устойчивост предполагам ще е предостатъчно.