Всичко за дърводелството
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Прикачен файл:
IMG_3779-2.JPG
Прикачен файл:
IMG_3780.JPG
Стара Дървена таблена врата. Пощя ми се да я обърна. И да ползвам старите панти . Как да ги извадя? :?
Смъквам боята и избивам чоповете?
djpatzo - специалист
n_a написа:
Прикачен файл:
IMG_3779-2.JPG
Прикачен файл:
IMG_3780.JPG
Стара Дървена таблена врата. Пощя ми се да я обърна. И да ползвам старите панти . Как да ги извадя? :?
Смъквам боята и избивам чоповете?
Би трябвало да има и гвоздеи забити перпендикулярно на самата панта където влиза. Има вероятност да поизкъртиш дървената каса, но не е невъзможно!
EDI - майстор
С пирони са фиксирани, както казва колегата.Махаш боята и ще ги видиш.Махаш пироните и вадиш пантите.Ще трябва обаче да ги пооправиш вероятно.Аз това го правих преди 12 години на две масивни врати, но ползвах цилиндричните винтови панти, дето се завиват във вратата и касата като винт, с три тела.Махнах пантите от вратата и касата и запълних дупките с епоксидна смола и стърготини.После навих новите - първо на вратата, после фиксираш вратата и отбелязваш за отворите на касата, пробиваш, завиваш и готово.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Тъй, тъй и как махам пироните?
Gnus - специалист
Обикновено гвоздеите са обезглавени, за да не се виждат. Трябва да разчоплиш около тях, докато може да се хванат с керпеден.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Gnus написа:
Обикновено гвоздеите са обезглавени, за да не се виждат. Трябва да разчоплиш около тях, докато може да се хванат с керпеден.
Имам сериозен и важен за мен въпрос. Това правил ли си го? Някой поне виждал ли го е? Щото теоретично го знам, ама не съм го правила и не ми се четат теории :-D
nikolson - майстор
По-трудно ще е монтирането на пантите на новото място.
VLADO66 - майстор
Взимаш флекса и един тънък диск за неръждавейка и режеш пантите.Ще направиш по-голяма беля за да ги спасиш, отколкото да сложиш нови.
Gnus - специалист
n_a написа:
Това правил ли си го?
Да.
n_a написа:
Някой поне виждал ли го е?
Аз - докато се гъзурчих в мазето.
n_a написа:
и не ми се четат теории
И това го казва човек, който отговаря на всякакви теми най-вече с теоретични знания...
Споко. Пробвано е.
mcm - специалист
На едната снимка си личат гвоздеите, с шкурка може да се зачисти и ще се покажат, после както писаха по горе.
Според мен тези панти са си изпяли песента и не си струват усилията да се монтират наново, по добре нови панти, а и монтажа на новите ще е в пъти по лесен. За старите се вкопават със специален инструмент, но не съм го виждал, ако някой колега го има ще е интересно да качи снимка.
Бравата също трябва да се вкопае наново и ще е добре да се помисли за нова брава и да се съобрази с това вкопаването.

Тема "Обръщане на врата, вадене на панти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: