Всичко за дърводелството
spokomen - специалист
Здравейте на всички. Въпреки, че на мен словосъчетанието "дървен винкел" ми звучи малко странно, точно с наименование винкел намерих дървения профил от който имам нужда в Практикер. За съжаление, размера не ме устройва. Имам нужда от Г образен дървен профил с дебелина на стената 10 - 15 мм., вътрешни размер 80 на 50 мм. и дължина 2000 мм. Мислех, че мога да си го скова от подходящи летвички, но за съжаление не открих с такива размери, а нямам нито уменията, нито инструментите да си ги изработя сам. Ако някой има представа от къде мога да си купя подобен профил, моля да помага.
gnt69 - майстор
Най лесно при дърводелец. Другия вариант за който се сещам е от склада за дървен материал две дъски ламперия с подходящия размер заковани с гвоздей или видички да се получи профила. Разликата със зеге я изрязваш. :partyman:
shotik - майстор
Цял такъв елемент едва ли да намериш , това се изработва на циркуляр , но материала трябва да със сечение 100 Х 70 ,при дебелина на стената 20 мм или 90 Х 60 мм при дебелина 10 мм . С една дума - греда, обработва чрез зарязване с циркуляра от две страни и се получава цял винкел.
p.v.x - майстор
Пишете за какво ви е необходим дадения детайл.
Така по лесно може да се измисли нещо.
Като въпроса с колоната.
От една друга тема.

Може да се ползва страничен перваз , от интериорна врата.
Ама като не знаем за какво е. :-D
http://www.masiv-et.com/
Изображение

:rock:
spokomen - специалист
p.v.x написа:
Пишете за какво ви е необходим дадения детайл.
Така по лесно може да се измисли нещо.
Като въпроса с колоната.
От една друга тема.

Може да се ползва страничен перваз , от интериорна врата.
Ама като не знаем за какво е. :-D
http://www.masiv-et.com/
Изображение

:rock:
Много благодаря. Това, надявам се, че ще ми свърши работа. Не се бях сетил да търся перваз за врата. В понеделник ще звънна на тези хора да питам ще ми направят ли нужният профил. А сега - за какво ми е:)
Правя рафтчета за книги около прозорците. Хем пестя място, нем става добре. Направих част от нещата и след като съпругата ми каза - Ама то стана изненадващо добре, защо не го направиш и от другата страна....Но от другата страна е тртъбата за парното. Мога да я облека с "куфар" от гипсокартнон, но ще е доста по красиво и доста по точно, ако ъгълчето е част от рафта. И така стигнах до идеята за дървения винкел...
Тук:
viewtopic.php?f=35&t=54761&p=808924#p808924
съм постнал две картинки от които се вижда какво съм направил и къде сега възнамерявам да довърша.
Още веднъж благодаря.
Последна промяна от spokomen на пон ное 14, 2016 1:03 pm, променено общо 2 пъти.
todortv - майстор
Практикер, Баухом, малко скъпички, но за 1-2 бройки.....

Тема "Дървен винкел - от къде" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: