Всичко за дърводелството
largo - напреднал
Колеги търся дъбови греди 15/15, как вървят цените на кубик, от Хасково съм, но мога да си ги взема от Пловдив също и от Стара Загора?
mavryt4o - майстор
largo написа:
Колеги търся дъбови греди 15/15, как вървят цените на кубик, от Хасково съм, но мога да си ги взема от Пловдив също и от Стара Загора?
Трудна работа е по тоя дъб.По варненския край мисля че има повече.За какво ще го ползваш имай в предвид че суров пука много.Суров май е към 700 за кубик а сух над 1000.Имаше преди едно цехче в калояново на 550 но им изгубих следите ако си сериозен кажи какво и колко ти трябва да поразпитам иии на 4 метра мисля че няма
largo - напреднал
За колони на навес, всичко друго ще е чам, трябва ми и по-малко гредички за други работи по същия проект.
Chefo77 - майстор
Колони от навес/пергола перфектно си стават и от чамова дървесина, не е задължително да са дъбови.
largo - напреднал
Chefo77 написа:
Колони от навес/пергола перфектно си стават и от чамова дървесина, не е задължително да са дъбови.
Колоните държа да са дъбови, всичко друго ще е чам.
nikolson - майстор
Широколистна дървесина на 4м няма. Реже се на 2.50. Само нещо старо из Балкана, развалят стари къщи и плевни. Някой във форума продаваше от развалена къща дълги дъбови греди. Обаче има много подробности. Тежи много, криви са, трудно се работи. Виж, може слепени, но цените са други. Имам дъб и ясен, взимал съм го на трупи от Сливенския Балкан преди години. Стандартът е 2.50.
largo - напреднал
nikolson написа:
Широколистна дървесина на 4м няма. Реже се на 2.50. Само нещо старо из Балкана, развалят стари къщи и плевни. Някой във форума продаваше от развалена къща дълги дъбови греди. Обаче има много подробности. Тежи много, криви са, трудно се работи. Виж, може слепени, но цените са други. Имам дъб и ясен, взимал съм го на трупи от Сливенския Балкан преди години. Стандартът е 2.50.
2,5 ми са достатъчни като размер.
largo - напреднал
Трудна задача май....
nikolov333 - майстор
Тези видя ли ги? Разбира се ако са останали.. :drinkers:
largo - напреднал
nikolov333 написа:
Тези видя ли ги? Разбира се ако са останали.. :drinkers:
Знам я тази тема колега, и материала го знам, притеснява ме да не е наяден от гадини. Ще пиша на колегата, благодаря! :)

Тема "Дъбов материал - Къде и цени?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: