• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
nikito_sv - специалист
Кажете моля как се исчислява какъв радиатор трябва за стаята.как се изчислява?
plamen6703 - майстор
nikito_sv написа:
Кажете моля как се исчислява какъв радиатор трябва за стаята.как се изчислява?
Въпроса ти е много общо зададен, но общо казано на квадратен метър "стая" приблизително от 150 до около 220 вата мощност /ако знаеш какво е това мощност и какво са това ватове/ :)
Мощността зависи от това какво е положението със стаята, дали е санирана / стериопор, дограма, таван.../ :) Като споделиш повече информация ще получиш и по-конкретни отговори, дори може да вдигнеш и ръце от отговори и съвети :-D
nautilus33 - майстор
Ето тук е обяснено. Може да погледнеш :)http://lokalno-parno.narod.ru/parno7.html
nikito_sv - специалист
Спалня 13кв стиропор вътре 3см и ютонг 7см...хол и др стай са по 13кв.м. 3см вътре детска 3см.вътре тераса 4.5кв.м. 10см ютонг 5см стиропор вътре кухня 10кв.м. гипсокартон и вата.дограмата ба всякъде е 3 камерна със всесезонни стъклопакети.тавана на спалнята е окачен на другите със стиропорени пана.апартамента е север юг,тухлен без външна изолация. Не знам как по подробно мога да ги опиша.всичко е на височина 2.6м.мисля да се топля 24 часа с камина еко спар 18кв.+бойлер серпентина и 3-4 глидера в банята.камината в коридора до вратата на хола където ще влиза топлина и в др стай.Апартамента е краен което е малък минус за живущите.. ;)
Jacomo - специалист
nikito_sv написа:
Спалня 13кв стиропор вътре 3см и ютонг 7см...хол и др стай са по 13кв.м. 3см вътре детска 3см.вътре тераса 4.5кв.м. 10см ютонг 5см стиропор вътре кухня 10кв.м. гипсокартон и вата.дограмата ба всякъде е 3 камерна със всесезонни стъклопакети.тавана на спалнята е окачен на другите със стиропорени пана.апартамента е север юг,тухлен без външна изолация. Не знам как по подробно мога да ги опиша.всичко е на височина 2.6м.мисля да се топля 24 часа с камина еко спар 18кв.+бойлер серпентина и 3-4 глидера в банята.камината в коридора до вратата на хола където ще влиза топлина и в др стай.Апартамента е краен което е малък минус за живущите.. ;)
Как сметна каква да ти е камината, без да си сметнал радиаторите?
Мощността на камината се избира според общата мощност на радиаторите, а те - според топлозагубите. Топлозагубите се смятат - http://www.termosilikat.com/bg/blog/%D0 ... %81%D1%82/
nikito_sv - специалист
Веднъж вече смятах радиатори като се посъветвах с хора от този форум,явно по разбиращи от мен и излязоха че с радиаторите правя сбор 11кВ камината която съм избрал се води 15 + 3кВ. т.е. 15 на водната риза и 3 в помещението.тя ще е в коридор не малък зарова няма да има там радиатор а вратите постоянно отворени.така :lol: прецених...
LazarGanev - "Велик майстор"
Радиаторите ли ще са дървени или печката?
Lisko - майстор
LazarGanev написа:
Радиаторите ли ще са дървени или печката?
Аз отначало помислих че помещението ще е дърводелска работилница :partyman:
nikito_sv - специалист
На майка ти п**ката е дървена....
Гост - специалист
Питай в раздел "Електротехника". Там ще знаят повече за ватове и мощности... Пък и ги бива в изчисленията ;-)
  • 1
  • 2

Тема "Радиатори!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: