Всичко за дърводелството
maya1 - специалист
Imalo nyakakwi kalbeta teleni s koito se shkuri parket na raka. Shte stane li dobre ako se pooshkuri parket na raka bez da se wkarwa mashini. Mnogo mebeli imam i gi razcheknah ot mestene. Iska mi se po delikatno da stane parketa. Da shkurya malko i da lakiram. Laka dali shte pokrie rawnomerno kato cwyat i platnost
null - специалист
Ако имаш или от приятели може да вземеш виброшлайф или по-добре (според мен) ексцентършлайф.
Това само при условие, че няма да шкуриш много - нивата между дъските са еднакви, и искаш само дето се вика да го освежиш.
maya1 - специалист
Da rawni sa. Ot mestene na mebeli napred nazad dokato si praweh stenite se oshkuri samichak. Parketadjiyata ni miliya se natrowi neshto i ima rak . Otkaza se da raboti.Moga da go pomolia da mi dade malkata mashinka. Moje bi tya e towa koeto kazwash.I wse pak kadeto ne wliza diska s koi nomer shkurka se tarka? A koi lazuren lak iswetlyava cweta na darwoto. Imam swetlo siwi mebeli i shte si prawya stenite bledo jalto . Iskam parketa da ne [poluchi tozi tamen nuans. A da e swetal. Relaxirashta obstanowka
null - специалист
малката машинка и тя не е това дето ти казах.
тя представлява един въртящ се диск - няма да можеш да работиш равно с нея.
ако не намериш от някъде другаде може да си вземеш от някоя железария такъв виброшлайф за около 35лв (толкова съм гледал при нас). все за това ще работи достатъчно.
аз правих скоро нещо подобно - махане на стария лак и ново лакиране
почнах от 60 за махането на лака, 100, 180.
безир (ако въобще ползваш такова нещо) или грунд, 180, първа ръка лак, 180 - обаче много набързо и леко за да не свалиш лака, втора ръка лак.
при мен стана много добре.
обаче аз използвах ексцентършлайф с по-големия диск (150мм) - това е по-продуктивната машинка.

Тема "Shkurene na parket bez mashini?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: