Здравейте попадна ми едно старо радио Христо Ботев, в доста добро състояние но тук там лака е напукан, как мога да му предам по свеж вид и в същото време да го запазя в такъв защото ще стои вън под навеса и ще бъде трансформирано в работещо радио- ще му сменя карантията
. Мина ми през ум да го изтъркам ама бързо размислих че ако го строя ще му видя сметката, май е по разумно да го измия с нещо и после да лакирам на ново ли ?
pif4o написа:Здравейте попадна ми едно старо радио Христо Ботев, в доста добро състояние но тук там лака е напукан, как мога да му предам по свеж вид и в същото време да го запазя в такъв защото ще стои вън под навеса и ще бъде трансформирано в работещо радио- ще му сменя карантиятаРеставрацията няма нищо общо с това, което искаш да направиш с твоето радио. Мина ми през ум да го изтъркам ама бързо размислих че ако го строя ще му видя сметката, май е по разумно да го измия с нещо и после да лакирам на ново ли ?
На кутия можеш да го догодиш по всякакъв начин, но смениш ли му "карантията" вече няма да имаш такова радио, а само кутия. Нищо не може да замени звука на ламповият радиапарат или каквато и да е друга лампова озвучителна апаратура.
Лично аз не бих съсипал такова радио, но радиото си е твое и волята е твоя.