Всичко за дърводелството
voxo - специалист
Дайте ми съвет. Искам да закрепя греда дървена 100/100/1000 мм върху друга,
Т-образно която е 100/100 мм също дървена но без да се вижда закрепването. Дали с дълги видии или друго.
sspoko - специалист
Защо не опиташ с един по дебел дюбел/незнам дали това е точното наименование/имам в предвид дървен цилиндър например фи 18 с такива старите маистори цели къщи са строили.
housedoktor - майстор
Нещо такова ли имаш впредвид?Има много начини. Дай малко по -вече информация -с какво предназначение е?

Прикачен файл

f041.jpg
f041.jpg (5.36 KиБ) Видяна 3182 пъти

Прикачен файл

f030.jpg
f030.jpg (4.3 KиБ) Видяна 3195 пъти
Последна промяна от housedoktor на ср мар 05, 2008 8:28 pm, променено общо 1 път.
voxo - специалист
Мерси, мисля че с дюбел ще стане. Не мога да зарязвам housedoktor, трябва да е отгоре, но мерси за идеята.
peshev-ko - специалист
Доктора е прав.Има много начини,но ни трябва повече информация!Каква функция ще изпълнява-декоративна или отговорна...
peshev-ko - специалист
Аз да си кажа.Има едни шпилки,които в единия си край са с резба като на видия а в другия е с нормална резба и гайка.Разпробиваш горната греда,бележиш си долната,навиваш шпилката първо в нея и после нанизваш горната и стягаш с гайката.При греда 100/100мм може да сложиш и две шпилки по-малък диаметър,по диагонал.
voxo - специалист
Функцията е отговорна, става дума за асмакък и мисля, че шпилките за които говориш peshev-ko ще ми свършат страхотна работа. Жив и здрав да си но само ми кажи откъде да ги намеря.
housedoktor - майстор
ето още

Прикачен файл

tj.jpg
tj.jpg (7.77 KиБ) Видяна 3154 пъти

Прикачен файл

tj1.jpg
tj1.jpg (27.36 KиБ) Видяна 3154 пъти
peshev-ko - специалист
В магазин за крепежи.В нашия град ги има.Ако няма подходящ размер можеш да си направиш от шпилка и видия плюс добър заварчик с CO
Успех!
Като дойда някой ден в Кърджали ще донеса да пийнем по една гроздова под асмицата :-D
voxo - специалист
Благодаря за съветите, а колкото до ракииката винаги си добре дошъл и не само ти а и всички от този прекрасен форум.

Тема "Помогнете" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: