Всичко за дърводелството
digitalpr - специалист
Здравейте,

Имам букова шайба ф50 см с дебелина 8 см. Искам да я разрежа през сдерата, за да станат две шайби по около 4см дебели. Можете ли да ме упътите къде могат да ми свършат тази работа в София? Доколкото разбирам ми трябва някой с гатер (хоризинтален банциг), но не зная къде да намеря. В складовете за дървесина, които знам нямат такава машина. Прикачам и снимка на шайбата.

Поздрави!

Прикачен файл

photo5936240317923700691.jpg
lov - майстор
В квартал Илиянци. Като идваш от към града по главния път посока околовръсното, след като подминеш стоковата борса която ти се пада в ляво и подминеш надлеза, от дясната страна на около 300 метра има склад за дървен материл. То се пада един ъгъл и нещо като уличка вижда се и материала, а и има и табела какво продават. Гатера даже е точно на самия ъгъл под навеса но не се вижда от пътя. Та там могат да ти свършат работа. То има и още ама на мен са ми сложни за обяснение.
digitalpr - специалист
вт юли 02, 2019 3:41 pmplamen6703 написа:
Тук https://www.google.com/maps/@42.7550248 ... 312!8i6656 , а това е сайта на фирмата http://pinetree-bg.com/%d0%ba%d0%be%d0% ... %ba%d0%b8/ имат гатер :partyman:
Много благодаря за конкретния отговор, но не се наемат да я отрежат. Не разбирам защо, но просто казаха че гатера реже трупи и не могат да ми прережат шайба.

lov, предполагам има предвид същото място.
lyubohar - майстор
Ами ясно защо не могат да я отрежат-няма как да го захванат.И е много опасно за работниците.
шоп - майстор
вт юли 02, 2019 3:54 pmdigitalpr написа:
но не се наемат да я отрежат. Не разбирам защо, но просто казаха че гатера реже трупи и не могат да ми прережат шайба.
Нормален отговор. Трупата се реже по дължина. демек ако имаме трупа ф500 и с дължина 4000мм може да се нареже на талпи 500х4000х50мм да кажем дебелина.
Не вярвам някоя сериозна фирма да спре дейността си да разбичва 100 или 1000м3 трупи и да се заеме с тази задача.

Всеки промишлен гатер няма как да захване тази филия дебела 8 см, суха и нацепена. Дори да я захване резултата ще е плачевен.

Търси дърводелец с банцинг, но според мен резултата ще е плачевен.

П.П. Майстор дървосекач с бензинова резачка може и да свърши работа, но ше се загубят поне 15мм от дебелината.
Успехи!
digitalpr - специалист
В случая не мога да загубя толкова дебелина, иначе да, с резачка ще стане. И аз помислих че проблема е в захващането, но понеже не съм работил на такава машина не знам.
lov - майстор
Нямаш подход. :-D Друг път за такава работа ще дириш работниците кога шефа го няма и гласиш нещо чертеж в стъклена опаковка. :lol:
На този същия минималната дебелина от рамата последна дъска е 2 санта. А що знам че е толкова не питай. :)
Захващането също не е проблем. Има как да се захване с малко фантазия. А причината да ти откажат е че докато го закрепят ще разбичи един труп че и повече. Няма какво да се лъжем въртел си е но става стига да има подходящия стимул.
Шопе от де ги измисли тия 100 - 1 000 кубика с тези маломерни цехчета. :wink:
Иначе ей как стават нещата банцига е същия като модел.
seeker - специалист
Захвата, захвата е проблем. На мен гатер-джии ми отказаха да разбичат талпа малко под 80 см. и не ги виня от гледна точка на безопасност. Ако не се целИ две дъски непременно, "играй" му отгоре и отдолу оберфрезата и това е.
digitalpr - специалист
вт юли 02, 2019 7:16 pmseeker написа:
Захвата, захвата е проблем. На мен гатер-джии ми отказаха да разбичат талпа малко под 80 см. и не ги виня от гледна точка на безопасност. Ако не се целИ две дъски непременно, "играй" му отгоре и отдолу оберфрезата и това е.
Там е работата че целя две дъски, не просто по-тънка.

Тема "Разполовяване на букова шайба, къде?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: