Всичко за дърводелството
la_bamz - специалист
Не знам дали е за тук темата, но мисля че съм длъжен да споделя моят опит с прословутият Фитилчо, защото съм получил много ( да не кажа всички ) съвети за покупката на машини от този форум. Не само положителни а и отрицателни.
Та в началото на годината, реших да "ъпгрейдна" абрихт/щтрайха си. След разпитване тук там Фитилчо ми отговори че има машина, разбрахме се за цена. Поразпитах тук там и се оказа, че машинката е добра. И машината наистина е МНОГО добра, поне за моите разбирания. Понеже няма да имам нужда от старият, му предложих ако иска да го вземе, и той се съгласи като ме обеди че не струва повече от 600-650 лв. Преди 2-3 месеца му бях правил пълна профилактика на абрихтчето, но понеже има 2 проблема ( Единият е че дойде със ударен плот и се наложи да го наваряват, и вторият е, че стойката е оригинална правена от баща ми ), викам айде, нали е съфорумец. Разбираме се за ден за доставка и т.н. Идва машината аз пращам моята, всичко 6. Преместих я в гаража и гледам машинката с 32 см вал. Преди 5 дни ми беше обяснено по телефона че машината е със 37 см Вал, и то доста обеден беше в това Фитилчо, оказа се че плота е 37 см. Та звъннах .... разбрахме се отби 200 лв в цената. Замълчах си, нямах време за разправии, а и ми трябваше машина. След лека профилактика, машината заработи перфектно.
Лично Фитила около 4-5 пъти ми каза, че с машината е минал 1-2 кубика дъб или орех не помня точно. Оказа се обаче че след заточване на ножовете, и 20-тина паса с Чам се изтъпиха, точиларя ми каза че ножовете са супер меки. Не знам как е заглаждал бук или орех след като на чам се затъпяват. Няма значение пак замълчах.
От тогава машината стои, защото от 4 месеца не съм влизал в гаража, по други причини. Но от време на време отварям продавалника да видя нещо интересно дали няма, защото имам още доста неща да попълвам. И какво виждам. Моята машинка обявена на 1400 лв / а да лятна цена 1300 / от Фитилчо ( https://www.olx.bg/ad/prodaden-abriht-s ... 88321732c0 ), който преди 2-3 месеца ми обясняваше как ей така да има ще я вземе, да не остава без абрихт и т.н. Не ме е яд за парите, ако беше така още Кити-то щях да му върна. Яд ме е на човека, кофти тънко длаваерен тип.
Както му написах и на него, съжалявам че някога съм комуникирал с такъв човек.
ПС : Не купувате машинката, защото той никога не я е пускал. Ако беше я пуснал веднага щеше да ми пише защо така :). А и комплекта ножове са супер меки, купих ги от един магазин във Варна, защото ми бяха спешни, а точиларя ми беше на почивка. Бях предупреден че са меки, ама за 20 лв толкова. Уви Фитилчо не го е направил това(да предупреди в обявата), пак казвам защото не е пускал машинката никога ;)
ПС2 : Ако темата е неподходяща, моля да я изтриете или преместите, просто почувствах, че трябва да го споделя.
Antonii - специалист
Тези номера за които пишете отдавна се прилагат от БГ търгашите.
Това с несъответствието в нещо и веднага оферираната отстъпка си е редовен номер.
За това лично аз като видя и най малкото несъответствие отказвам да получа стоката.
Така изпращача поема пратката и в двете посоки, пък друг път нека праща същия боклук.
Като мотива е, че такова нещо аз несъм поръчвал.
И никой, никъде неможе да ви задължи да платите нещо, което не сте искали или да платите връщането му.
Каквото и да ви казват в офиса на които и да е куриер.
шоп - майстор
Аз съм изненадан от темата и съм пас.
Не познавам лично нито един от двама Ви. С Фитилчо, съм си писал много и сме се чували много пъти по тел. Той ме пита за солари и отопление, аз го питам за дърводелство и машини. Търсех штрайхмус и 2-3 пъти вместо мен игра в наддаване в ибей. Той избираше машините аз или общо оределяхме до каква цена да наддаваме. За съжаление не спечелихме нито един търг, но чрез негов съвет си взех едно чисто ново джетче за 800 лв.
Адски доволен съм от машината ( 5м3 чамови дъски прекарах през него) и буквално се изплати спрямо ценоразписа на Фатмето ( склад за дървен м-л в София) от 2 лв на бройка с дължина 4м
radius - майстор
Аз преди да отворя темата, имах чувството ще е за фитила. Неоправдано много злоба съм видял в коментарите му, сигурно затова го свързах със заглавието.
LazarGanev - "Велик майстор"
вт сеп 10, 2019 10:15 pmradius написа:
Неоправдано много злоба съм видял в коментарите му,
Ти си я видял, аз съм я изпитал наскоро, при това абсолютно неоправдано. Но след защитата от шопа (който иначе бил пас) ми стана ясно, че е заради техни кулоарни отношения :cool:
radius - майстор
Вярно, че те нахрани сочно някъде по темите.
LazarGanev - "Велик майстор"
От благодарност, за дето си изказах мнението, да му дам съвет, после съжалих 100 пъти.
TACHO - специалист
Оооо Фитиля ли, дето искаше да му продам 2,5 - 3 кубика орехов материал за 150 лв, при положение, че само разрешителното ми струваше почти толкова. Ама той предлагал толкова, щото трябвало сам да си го отреже и изнесе :lol: :lol: :lol: :lol:
stridata - специалист
Би било хубаво да чуем и неговата гледна точка? Ако е така наистина както казваш......... Грозно!
Най-гадното е, че той те мисли за глупак, а ти просто си добър човек! Аз съм възпитаван винаги да правя добро, но в тая държава, а и не само, ако си такъв те схрускват и изплюват.
mavryt4o - майстор
ср сеп 11, 2019 12:09 pmstridata написа:
Би било хубаво да чуем и неговата гледна точка? Ако е така наистина както казваш......... Грозно!
Най-гадното е, че той те мисли за глупак, а ти просто си добър човек! Аз съм възпитаван винаги да правя добро, но в тая държава, а и не само, ако си такъв те схрускват и изплюват.
Остави я държавата.Важното е вечер да си лягаш с чиста съвест пък оня отгоре си знае работана. :wink:

Тема "Много е лошо когато човек мисли само за пари." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: